fredag 28 maj 2010

Fredagstema: Sommarplaner

Bejla har som sitt sista tema för maj gett oss i uppdrag att berätta om sommarplaner. Då säger jag, som jag sa som svar på frågan om vad jag skulle sysselsätta mig med som pensionär, jag ska odla min själ och min trädgård!

Snart blommar mitt cornusträd och mina fuchsior och mycket annat i trädgården, agapanthusstänglar är redan på väg och pionerna har stora knoppar.

Jag ska inhandla ett Sommarkort på Skånetrafiken och göra utflykter i vårt vackra landskap och även över sundet till bl a Louisiana.


I sommar fyller min mor 90 år, det kommer antagligen att bli en viss festivitas kring den dagen.

Litet senare under sommaren, troligen i början av augusti, ger jag mig av till Norge och fjällvärlden. Det är obligatoriskt sedan snart 20 år och det vill jag fortsätta med så länge jag orkar.


Sem hoppas jag få se de delar av familjen som bor långt ifrån oss, förstås!

Några dagar ska jag tillbringa i en stuga med Karl och hans ömma moder, tidpunkten ännu inte fastslagen.

Min egen gamla häst, som går på bete ska motioneras och passas. 

Jag lär inte bli sysslolös. Hoppas på bra väder, förstås, balans mellan regn och sol. Kanske nåt dopp i havet på Listerlandet men inget solande, det gillar jag inte.  Mest tänker jag ta dagen som den kommer och inte stressa omkring. Brått lönar sig inte!
Tack, Bejla, för trevliga ämnen! Jag har ännu inte sett vem som tar över eller om det blir ett sommaruppehåll.

8 kommentarer:

 1. Just det, brått lönar sig inte; det blir oftast bara hattigt och ingenting vettigt gjort då.
  Så härligt skön din sommar verkar bli. Jag håller tummarna för att dina planer blir verkliga!

  SvaraRadera
 2. Verkar bli en fin sommar! Ang din hästtur och vår Sverigeankomst så kommer vi troligen att komma till Sverige runt just början av augusti. Möjligen slutet av juli-månadsskiftet augusti. Vi ska försöka boka biljetter nu i helgen. men tidpunkten är styrd av A & A´s semester vilken tydligen ligger där omkring. Ville bara nämna detta....
  Synd att vi i och med det missar din mammas 90-årsdag. Det hade ju annars varit roligt att fira den. Kanske kan vi fira henne när vi kommer.
  Kramar!!

  SvaraRadera
 3. Karin:
  Tack, så kallt som det är just nu behövs tummarna.

  Saltis:
  Hoppas att ni stannar litet mer än en vecka! Min Norgedatum är inte spikad, den beror på andra också. Men då får jag snart veta era datum.
  Paket till 2-årsdagen är på väg, fö.

  SvaraRadera
 4. Ha en skön sommar!!
  Den som tar över temat i juni är HeLena (länk finns på min blogg).

  SvaraRadera
 5. Strandmamman:
  Tack! Jag hittade det hos andra sen!

  SvaraRadera
 6. cornusträdet är så otroligt vackert. Jag blir alldeles lycklig av bilden. Stugdagar ska vi hitta, kalendern medföljer i morgon.Kram

  SvaraRadera
 7. YraTyra:
  Glöm inte reparationsobjektet!

  SvaraRadera
 8. Vilka planer! Och vad fint du skrev, "odla själen och trädgården"! Både Louisiana och Norge lät spännande. Jag är även sugen på att besöka Skåne igen efter mitt första riktiga besök förra sommaren (Österlen, Skanör m m).

  SvaraRadera