måndag 16 april 2012

Jo, det ÄR den blodige slaktaren!

 Minsann, jag kan se fram mot tomater!
Vilket både Karin, detektiven och bagaren på Pettas, och fröfirman försäkrar mig. Karin googlade fram bilder på tomatsorten redan i helgen och jag mejlade fröfirman, Skånefrö i Tommarp, som prompt svarade (stjärna i protokollet!):

Hej och tack för ditt mail angående tomatplantor.
Jo detta är säkerligen tomaten "Bloody Butcher". Denna sorten har rundare blad, speciellt när de är små (ser lite ut som potatisblad). Efter hand som de växer kommer bladen att ändra sig något. Denna sort doftar också mindre av tomat, än övriga sorter.
Det kommer att bli tomater! Lycka till!

PS Vi ska ändra texten framöver på påsen så att det står på.

Vänliga hälsningar
Skånefrö AB
Gun Jönsson
Tel direkt: +46 414 41 25 24
Mobil +46 70 516 18 34
www.skanefro.seTomaterna ska smaka väldigt gott enligt ett flertal uttalanden. Hoppas det stämmer! Jag ska i alla fall vårda mina plantor ömt.

6 kommentarer:

 1. Yeah, jätteroligt! NU har jag tomater, mera än tillräckligt, men i fortsättningen skall jag också titta efter den blodiga slaktaren. Alltid roligt med nya sorter någon gång nu och då

  Karin, numera också detektiv;)

  SvaraRadera
 2. Aha!! Där ser man!!!!! Vad skoj!
  :-) Det blir spännande!

  SvaraRadera
 3. Förutom att det var hugnesamt att höra att du inte blir tomatlös, är det trevligt när firmor svarar - och svarar promt. Och att de ta'r till sig vad kunderna säger och kommer att lägga till förklarande text på påsarna!
  Margaretha
  den tomatlösa

  SvaraRadera
 4. Håller med Margaretha. Fjäder i hatten på dig också, som kommer att kunna ta åt dig äran av bättre beskrivning på fröpåsarna framöver.

  SvaraRadera
 5. Så spännande, de späda blade såg ju väldigt lovande ut nu när vi vet att det faktiskt handlar om tomatplantor :-)

  SvaraRadera
 6. Hello! My first visit, will visit you again. Seriously, I thoroughly enjoyed your posts( really interesting blog). Congrats! Would be great if you could visit also mine... I wish you a wonderful day with very smiles and peace. Thanks for sharing!

  SvaraRadera