lördag 23 mars 2013

Lördagstema: En liten värld

Gnuttan leder lördagsgänget in i en liten värld idag.
Just nu befinner jag mig i en bubbla under några dagar. Tillsammans med tre goda kamrater är jag på kurs i silvergjutning i Köpenhamn hos silversmeden Owe Johansson. Vi håller på i tre dagar, fredag till söndag. Start med frukost i ateljén på morgonen, sedan jobb till ut på kvällen med avbrott bara för intag av mat som serveras i ateljén på bestämda tider. Inga nyheter, inga ovidkommande diskussioner, bara silver och tekniker. Vi provar att gjuta i sepiaskal och sand. Det är inte alls så lätt som det kan tyckas och många missformade objekt återgår till smältdegeln för nya försök.
Vi sitter i vår lilla värld tills i morgon kväll då vi tar Öresundståget tillbaka till Skåne.
Den stora världen utanför gjorde sig påmind en timme just när vi kommit till vårt natthärbärge när man släckte ner under Earth Hour och samtidigt hade en liten konsert med sång till kontrabasackompanjemang med bara levande ljus som belysning.
Den stora världen består ju av många små, eller hur?


Owe håller demonstration av sandgjutning.

12 kommentarer:

 1. Fint! En egen liten koncentrerad värld där man lär sig tillsammans. Många sådana små världar skulle skapa en bättre stor värld tror jag. Precis som Robert Putnam, som skrev Bowling Alone: America's Declining Social Capital.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tiden bara försvann! Owes verkstad är ganska trång men ingen var i vägen för någon. Alla kom i "flow" och jobbade på.

   Radera
 2. En fin liten värld att vara i, att skapa i.
  Världen består av många små världar, tack och lov!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gissar att det blir likadant på dina bakkurser!

   Radera
 3. Åh så roligt du har, det är så kul att jobba med silver.

  SvaraRadera
 4. Ibland kan det bara vara så underbart att få konsentrera sig om bara en liten värld, utan att nästan behöva tänka på något annat. Ser fram emot att se foton av resultatet av Köpenhamnturen!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska samla ihop litet bildmaterial och visa. För en stressad människa är det värt mycket med ett själsligt andningshål ibland.

   Radera
 5. Åh, så roligt! Absolut finns många småvärldar. Den där fokuserade och koncentrerade är så trevlig att vara i!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Omvärlden försvinner och alla krav är bortglömda för stunden!

   Radera
 6. En liten värld av skapande är den bästa av världar. Jag stänger in mig i min målarvärld ibland och upplever just att tid och rum inte existerar längre. Behövs verkligen för att man ska känna lugn och ro mellan varven. Roligt också samtidigt att ha kompisar med samma intresse. Det kanske får bli en målarkurs igen...

  SvaraRadera
 7. Ibland är det nödvändigt att stänga den stora världen och koncentrera sig i den lilla. Låter som en underbar weekend. Fint skapande också.

  SvaraRadera