fredag 2 maj 2014

Aprilväder i maj

Eftersom vi hade majväder i april är det ju inte mer än rätt att det blir aprilväder i maj. Efter sommartemperaturer har det nu svalnat av betydligt. I Skåne hade vi ändå sol och hyfsat ljummet både sista april och första maj. Bilderna från demonstrationerna i Malmö visade en hel del bara armar till skillnad från i Stockholm där alla var påpälsade och Lövén var glad att han var från Norrland.

Jag hade min egen lilla valborgsbrasa på altanen i den ljusa kvällen. Eldkorgen är ganska behändig till sånt här och vi har en hel del ved från avverkning i trädgården.


Första maj var också solig om än aning svalare. Vi gjorde ett besök på Skånes Djurpark där många av djuren tycktes njuta i solen. Det gjorde en hel del barnfamiljer också; parken är ett idealiskt utflyktsmål för sådana. Skånes Djurpark har haft ekonomiska problem på senare år men det tycks ha ljusnat en del på sistone. Jag lämnade bidrag genom att ta lotter av vänföreningen och vann en liten plyschräv! Tänk, vad man kan bli glad för litet!

Linderödsgrisen,

gutefåren,

uroxarna,

brunbjörnen

och fjällräven; alla njöt i solskenet!
Det gjorde vi också och efter den sköna promenaden och en knake i Björnbergskioskens servering drog vi vidare.

2 kommentarer:

  1. Fjällräven ser verkligen njutande ut och vem skulle inte göra det i vårsolen.
    Vi funderade på att använda en traktorfälg som omgärde till elden, men det blev bara en fundering. Din fundering är mycket vackrare att ha sprakande eld i.

    SvaraRadera
  2. …och grisen, oj vad den kan njuta!
    Min "eldkorg" är inte riktigt lika vacker: en gammal ståltrådssoptunna som jag har som eldtunna bakom boden. Klart man ska ha en fin eldkorg på altan!

    SvaraRadera