torsdag 8 maj 2014

Seniormässa

Eftersom en planerad utfärd under dagen blev inställd så föreslog maken att vi skulle passa på att åka till Malmö och gå på seniormässa. Det hade inte fallit mig in men, OK, det kunde vi väl göra. Så vi hämtade på vägen upp en av mina, inte fullt lika ålderstigna, systrar och anlände sedan till Hyllie. Som fö är en avskyvärd byggarbetsplats sedan flera år. Det vackra futuristiska vattentornet som svävade över rapsfälten blir helt inbyggt bland en massa mastodontbyggnader. Sorgligt.

Alltnog, vi rabatterade oss in till halva priset med hjälp av en app i iPhonen och besåg sedan diverse firmor med hörapparater, stolar med katapultfunktion, rollatorer, åkmopeder, hålfotsinlägg, ullbäddar, jonförstärkande(?) trollerikurer och lampor och magneter med smärtlindring. Man kunde få åka till Mallorca med bibehållen vård och bli medlem i alla panschisföreningarna. En dam delade ut sega kolor för att man skulle tappa plomberna och bli kund hos en viss tandläkare och så fick man skorna putsade av den obligatoriska lädersmörjans representanter.

Maken, som hittat på det hela såg surare och surare ut och var ovänlig mot alla som antastade honom medan systern och jag log och tog emot alla broschyrer och påsar och gav åt maken att bära! Vi hade rätt kul.

Sen gick vi tvärs över gatan in på Emporia och till Apple Store och dreglade över de nya macarna.
Det är en nåd att stilla bedja om att vi har mer användning för sådana ett tag till innan det blir dags för rollatorn. Men tryggt att de finns....

PS. Maken vidimerar efter genomläsning att min redogörelse är korrekt i alla avseenden!

12 kommentarer:

 1. Generöst av maken! Och de där Mac-butikerna är värre än värsta godisbutikerna. Jag har just köpt den läckraste lilla trådlösa mus man kan tänka sig. Lite plattare än sin föregångare, men utan scrollhjulet på ryggen. Just den lilla detaljen är jag inte säker på att jag och ergonomin gillar. Men annars är den hur bra som helst!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Godisbutik är det rätta namnet!

   Radera
 2. Man vet aldrig när rollatorn behövs.......jag ramlade ju i skogen 7 nov och slet av ett ledband och ett korsband och skadade menisken. Inget benbrott sa dom på SÖS.
  Sedan fick jag två kryckor och åkte hem.
  De kom med en rollator från vårdcentralen när jag gnällde. Vilken lycka!
  Den gick jag med i två mån innan operationen av menisken. Nu ska jag klara mig utan banden och med styrketräning. Det verkar gå........

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller tummarna att tillfrisknandet fortskrider planenligt! Rollatorn är en utomordentligt bra uppfinning! Jag ska verkligen inte dröja med att skaffa en när den dan kommer - för det gör den. Jag ska INTE göra som en bekant som vägrade för att det inte var elegant med rollator. Istället drullade hon omkull ideligen. Jag ska ha en med fartränder, korg och en stol man sitta och vila på. Sen ska jag ha en liten hopfällbar när jag är ute och reser (!) så att jag går före i alla köer och så att alla andra flyttar sig ur vägen när jag ångar fram......

   Radera
 3. Ja, men lite trött på Apple Store nu. Känns som jag jämt är där. Musarna är bra, gillar dem! Gillar macen också, egentligen. Bara trött nu...
  Köpte en hell of a external hard drive på Apple när jag var där sist, enkom för mac. Snygg den med, förstås. OCh lär ska vara sååå bra. Vi får väl se,,,
  TimeMachine gör ju sitt jobb, men jag har ju lärt mig att det inte direkt går att lita på dem heller.
  Jaja.
  Bäst att dubbelgardera.
  Nej, jag tror du har lång tid kvar till rollator. Vi ska verkligen hoppas det...Men Evas berättelse ovan är nog talande. USCH, Det händer då vi minst anar.
  Trevlig helg, bästa Olgakatt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trevlig helg till dig med, Annika!
   Hoppas alla dina Apple-problem löser sig. Det är frustrerande när det inte funkar som det ska.

   Radera
 4. Jättekul inlägg p.g.a makens infall. Seniormässa!:)
  Det är bra att det finns reservdelar och hjälpmedel till det mesta och för de flesta...
  Kan se dig susa fram i en konstnärligt målad rullator med fartränder och alla möjliga "appar".
  Men må det dröja!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Måtte det finnas bra appar till min framtida rollator!

   Radera
 5. Haha, det ena utesluter inte det andra. Jag menar att man ju ha med sig sin lilla bärbara på rollatorn...

  Jag skrev kommentaren nedan innan jag läste de andras kommentarer. Men den får stå kvar ändå. Här kommer den:

  Å andra sidan är en rollator ett utmärkt hjälpmedel för någon som har lite svårt med balansen. Den går ju dessutom att vila på om man blir trött och den är också bra att lägga påsen från supermarketen på. Eller biblioteksböckerna. Min mamma sa alltid att den som uppfann rollatorn borde ha nobelpris!
  Jag tycker också det är fantastiskt att man har uppfunnit så många hjälpmedel för handikappade (som man kanske delvis blir när man blir riktigt gammal.) Strumppåtagare, verktyg att skruva av youghurtkorken på (jag får alltid be maken skruva av den) speciella handtag för knivar, saxar etc.etc. Så egentligen förstår jag inte varför din make blev sur, rätt var det är kanske han t.o.m. behöver någon av dessa saker. Åtminstone om man är ensam.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maken blir alltid sur på försäljare som kastar sig över honom. Han vill själv ta initiativet och avskyr allra mest de som frågar vad han har för leverantör av något. Så jag tror det var killen som undrade vilka TV-kanaler vi hade som blev droppen.
   F.ö. skaffade han flådiga hörapparater helt nyligen så nu mumlar jag inte lika mycket längre.....

   Radera
 6. Det här var roligt! Du milde så många seriösa jippon med dold nödvändig reklam, marknaden kan växa tack vare allt fler seniorer - och att vi kan delta inte minst. Hjälpmedel är bra, det ger livsglädje i att fortsätta sitt liv som oberoende. Inte bara äldre utan flera andra grupper. Mindre bra ät att de är dyra, och många jag träffat i mitt yrke har inte råd. Det är då det spörs om livskvaliteten.

  SvaraRadera
 7. Det är jättebra med alla hjälpmedel som finns! Det är tråkigt om folk inte har råd men också trist att många inte vill ha några hjälpmedel. Vi har ett flertal gånger försökt tipsa bekanta om bra grejor, ibland gett bort. Men somliga vägrar använda hjälpmedel, som t ex hon som hellre ramlade än använde rollator liksom flera jag känner som inte ska ha broddar i halka.

  SvaraRadera