tisdag 6 maj 2014

Synnerligen Sevärt!

I morgon kväll, onsdag 7/5 kl 23.15 eller i ytterligare 26 dagar på SVT Play kan man se dokumentären om Gunilla Palmstierna -Weiss, Kvinnor som du gör en man impotent.

Det är ett enastående dramatiskt och kreativt liv denna begåvade scenograf och konstnär kan berätta om. Missa inte det!


5 kommentarer:

 1. Verkligen så sevärd. Vilket välgjort program och vilken intressant person – värd att se eller se om!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Och som hon har tacklat alla dessa skitstövlar till karlar som utnyttjat henne, hennes mor och hennes väninnor som försörjare samtidigt som de frånkänt dem deras verk och avsagt sig allt ansvar för sina barn och sina skulder! Inte ens Peter Weiss, som skulle föreställa jämställd, brydde sig om att se till att hon stod med som författare till en gemensam bok.

   Radera
 2. Tack för tipset. Ska be Kent spela in så att jag kan se det när jag vill på datorn.
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Såg dokumentären efter ditt tips på datorn. Kent hade spelat in den tidigare utan att jag visste om det. Helt fantastisk människa - väldigt intressant film. Och vilken jobbig barn- och ungdom hon hade och trots det åstadkom hon så mycket fint.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte bara barndom och ungdom var jobbig. Hon fick ju kämpa för sin konstnärskarriär också. En skitgubbe kunde inte ens se på henne när han var tvungen att arbeta ihop med henne utan satte en skärm emellan dem! Och för maken fick hon inte nämna sina krigsupplevelser, han var avundsjuk på dem och tyckte de borde varit hans!

   Verkligen sevärt och tänkvärt!

   Radera