tisdag 29 juni 2010

Första koket


Jag behöver väl inte tala om hur goda dom var?

För övrigt går den mesta tiden att njuta nu och ladda inför ett av sommarens tuffare uppdrag - att klippa vår drygt 2 m höga bokhäck samt att uppfylla löftet att klippa vännernas "plutthäck", en ca 1 m hög ligusterdito.

Runt mig blommar och prunkar det. Cornusträdet stoltserar i solskenet och grönskan djupnar alltmer i vresboken  medan blodboken drar år svartlila.


Dessutom bakar jag inför morgondagens födelsedagsfirande . Min mor fyller då 90 år.

12 kommentarer:

 1. Så vacker den är! Kommer att tänka på dogwood trädet, som den väl är släkt med. Tror den heter cornus florida - undrar omkan ni odla den i Skåne? I USA går gränsen ungefär vid NYC, tror jag.
  Hoppas ni får en perfekt dag i morgon!
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Ordföljden blev minst sagt märklig - men jag är övertygad om att du kan knäcka den koden!

  SvaraRadera
 3. Vilka träd ni har! Underbart vackra och ståtliga!
  Jag var just ute och vattnade strutbräken; här är torrt.

  SvaraRadera
 4. Visst är det ett dogwoodträd! Jag försökte med cornus florida 2 ggr men den är inte härdig här, kanske i Malmö eller vid helsingborgskusten. Den säljs i alla fall på vissa plantskolor. Men jag har odlingszon 2-3, det är för bistert.
  Detta är cornus cousa, den koreanska varianten. Det är blomformen det skiljer mest på och att denna inte blommar på bar kvist. Det är egentligen inte blommor utan högblad, blomman är knubbenutten i mitten. Den ska mogna till ett gott rött bär, det gör bara enstaka här.

  SvaraRadera
 5. Margaretha och Karin:
  Vi är väldigt glada för våra träd. Alla har vi ju planterat själv, här fanns ingenting när vi byggde huset 1978.
  Här också väldigt torrt nu, det går så fort med några blåsiga dagar och sol.

  SvaraRadera
 6. Vad gulligt med olika storlekar! Potatisbebisar med sina föräldrar ;)

  SvaraRadera
 7. Anna F&T:
  Snarare syskon i olika storlekar, de har alla samma mamma, kallad "sättan", haha.

  SvaraRadera
 8. Åh, färskpotatis. Så gott. Vi har ju inte färskpotatis här i USA i affärerna. Jag har i alla fall inte sett till några. Kanske det finns i storstäder. Vilken grönska. Nu blir jag litet avundsjuk. Den där svenska grönskan är något speciellt.

  SvaraRadera
 9. Anne-Marie:
  Vi tycker det är höjden av lyx att gå ut i landet och ta upp egen potatis till middagen hela sommaren! Vi har också många lokala odlare där man köpa potatis på gården hela året. I USA har man ju inte samma potatistraditioner som i Sverige och det är inte lika laddat som vår nypotatis. Du får odla några i en hink!

  SvaraRadera
 10. Vilka vackra blommor! Ser nästan overkliga ut!

  SvaraRadera
 11. Anna F&T:
  ;-)

  Mrs Clapper:
  Nog är dom verkliga, alltid, men har en särskild skönhet! En kvist står länge inomhus och ibland har människor trott det är en slags orkidé när jag förärat någon en kvist.

  SvaraRadera