fredag 18 juni 2010

Fredagstema: Halvårskoll!

HeLena står för månadens ämnen, den här fredagen är det dags för halvårsrapportering.
För oss alla i vår höga nord framstår så klart den snörika vintern som den dramatiska inledningen av det senaste halvåret. Vackra snöbilder och tågförseningar, halkolyckor och snögubbar, blandat ont och gott. Och ett evinnerligt skottande...


Bland upplevelserna vid årsskiftet var ett besök på det nyöppnade Malmö Moderna spännande där njesen fick se den berömda geten. Lika spännande var mitt besök i Stockholm där jag hann se både Märta Flyger Igen på Liljevalchs och Dali på Moderma Museet. Vykortet på parafrasen på geten kunde jag posta till njesen.


Så småningom blev det dags för en födelsedag att fira i Dalarna. Det är alltid lika roligt att umgås i den goa familjen och höjdpunkten var nog besöket på Framtidsmuseet med Sverker som också visade prov sin nedärvda musikalitet.


Silverkurs har jag varit på två gånger under terminen, tre dagar vardera. Den pedagogiske och inspirerande maestron är, som alltid, Owe Johansson, i sommar aktuell bl a med Smycken så in i Norden på Tjörnedalagården.
K29 är han alltid aktuell, liksom dottern  Maxjenny Forslund och hennes mamma Margareta Forslund.


Konstupplevelserna har stått som spön i backen. Operor i HD från Metropolitan i NY och ett flertal utställningsbesök. Arken, Wanås, Louisiana och Susanne Demåne i Edestad, för att bara nämna några.

Det blev vår till slut även om det satt långt inne och så väldigt mycket sommar har vi inte ännu sett till. Men det glimtade till med alldeles perfekt timing under mitt besök på Åland i maj. Karin och Uffe på Pettas tog in mig i sin varma gemenskap, alldeles oförglömligt! Hela Åland blommade som alldeles besatt av skönhet. Adam och Eva i paradis i dubbel bemärkelse, minsann!


I trädgårdslandet hann jag sätta potatis och vitlöken artar sig också.


Glädjande nog blev min gamla hästsläp godkänd av Bilprovningen vid dagens ombesiktning efter svetsarbetet. Den är inte vacker men funktionell!


Dessutom gladde mig två saker:
Svetskillen menar att de här gamla vagnarna är betydligt gedignare i grunden än dagens byggen i åtskilligt tunnare plåt och lönar sig att laga.
Det andra var besiktningskillen som hjälpte mig slippa ytterligare en ombesiktning! Jag hade nämligen missförstått en andra anmärkning på ett sidomarkeringsljus som var ur funktion och inte åtgärdat det. Det vara bara glödlampan som var trasig och han tog då lampan från ett annat ställe, flyttade den till det ställe som var anmärkt på. "Om något som funkade på grundbesiktningen inte funkar idag behöver jag bara säga det till dig, inte göra ny anmärkning. Nu funkar inte den där andra lampan, så kör via macken och köp en ny glödlampa!" Vilket jag gjorde med glädje.

Och jag log fortfarande brett när jag på hemvägen passerade traktens vackraste busshållplats.


Halvåret är inte riktigt slut ännu och det återstår i alla fall en bemärkelsedag nämligen den sista juni - min mors 90-årsdag. Jag önskar mig riktigt fint väder den dagen, hon förtjänar en solig högtid då. Det blir inget stort ståhej alls, det finns inte så många vänner kvar, men vi ska göra det så festligt vi förmår och mor orkar.

8 kommentarer:

 1. Ett händelserikt halvår!
  Så gott att höra om den praktiska hyggliga bilbesiktningskillen!
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Grattis till att hästsläpsbesiktningen gick bra! Du har världens vackraste busshållsplats, onekligen. Här hålls tummarna för att din mors 90-årsdag blir solig och fin!
  Karin, eller var det Eva? :D

  SvaraRadera
 3. Ååå kul att följa ditt harlvår i bilder! Och du det där kortet från moderna sitter uppsatt på vårt kylskåp! :-)
  KUL också att du nu bokat biljetter!!!!!!! Tänk at vi ska träffas TVÅ gånger inom loppet av två månader!!!! :-D
  Kramar!!

  SvaraRadera
 4. Margaretha:
  Ja, såna killar skulle det finnas fler av!

  Eva-Karin:
  Tack, tack!

  Saltis:
  Det lilla marsvinet är verkligen läckert! Och slapp levande från sitt fotomodelluppdrag!
  Visst borde vi alla ha klippkort över Pölen!!
  Bamsekram!

  SvaraRadera
 5. Jag håller tummarna för härligt väder på 90-åringens bemärkelsedag! Vi kan gott få lite sol och värme nu tycker jag...

  SvaraRadera
 6. Vilken gulligt marsvin fast först trodde jag det var en igelkott haha! :) Vilket museum var den ifrån?

  SvaraRadera
 7. Anna F&T:
  Jag köpte kortet på Liljevalchs men jag gissar att det Moderna Museet som tog fram det eftersom den berömda geten av Rauschenberg hör hemma där.

  SvaraRadera