söndag 3 april 2011

Bröllopslunch med förhinder

Marianne och hennes man letade förgäves efter söndagsfika idag och det slutade med varm korv på en mack.
Deras fruktlösa letande kom mig att tänka på en viss bröllopsdag för ett antal år sedan. Vår bröllopsdag infaller i slutet av juli, denna gång på en lördag, det var strålande väder och jag hade just rest mig efter ryggskottet HANNIBAL som bundit mig vid sängen i två veckor denna strålande sommar. Jag kunde nu i alla fall gå sakta på plan mark men var fortfarande inte särskilt glad. Maken ville pigga upp mig och föreslog en tur till Kristianstad där han hade några ärenden och utlovade en fin lunch på en av de bästa krogarna för att fira dagens betydelse. Jag lät mig övertalas och vi åkte iväg. Han gjorde sina ärenden med mig väntandes i bilen med öppen dörr i hettan. Sen till den utsedda krogen, den på den tiden berömda Godsfinkan. Stängt på lördagar. Vi promenerade till nästa, Kippers Källare. Stängt. Vi undersökte ett par till tills jag strejkade; jag orkade bara inte varken gå eller kravla i och ur bilen fler gånger. Överallt var det stängt där vi försökte. I en så pass stor stad som Kristianstad ändå är mitt i turistsäsongen!
Till slut stod vi vid en Pressbyråkiosk och jag var då törstig att tungan var som en träbit. Maken fixade var sin stor dricka och med den i handen fick jag syn på en Pølsemandsvagn. Jo, vår bröllopsdagslunch blev dricka från pressbyrån och en korv från Pølsemanden. Inte gott, precis, men vi minns den bröllopsdagen mer än de flesta andra!

4 kommentarer:

 1. Ibland kan det enkla vara det mest minnesvärda. :) Härlig historia även om jag förstår att du inte var i bästa form.

  SvaraRadera
 2. Precis så är det, det som inte förväntades alls kan bli det mest minnesvärda.
  I brist på bröd får man äta limpa:)

  SvaraRadera
 3. Oj, oj, oj! Ja det är roligt efteråt, men de där gångerna är inte så skojiga när man är mitt i.

  Vi har faktiskt spanat på Kristianstad ett par gånger för att åka och äta lunch, men gett upp redan vid datorn ... Man ska nog längre söderut eller västerut (Malmö eller Helsingborg) om man ska vara på säker mark under helgerna. Till sommaren Österlen också, kan inte tänka mig annat än att det är öppet där under högsäsong.

  SvaraRadera
 4. Tänk vad pengar ni sparade! Skulle gärna ha ätit en korv med bröd som förr i tiden i stället för alla mastiga pizzor Marguarita som vi brukar äta när vi är ute och reser p.g.a. att MM är vegetarian...
  I Kristianstad har jag ätit världens godaste bakade potatis i alla fall!

  SvaraRadera