måndag 25 april 2011

Fler konstnärer

På långfredagen besökte vi ett par konstnärer till som jag inte berättade om förut. Nämligen en verklig favoritgrafiker, Eva Rex, och en målare och samtidigt smed, Per Jadéus.

Eva Rex skrev jag om när jag sett utställningen Carl Larsson & Co på Dunkers Kulturhus i Helsingborg tidigare i år där hon var en av "Co". Hon är utomordentligt skicklig i ett flertal grafiska tekniker och hennes bilder har ofta en glimt jag tycker mycket om. Här är bara ett par exempel.
Nog önskar man att städningen gick som en sån här dans!

Förutom Evas stjärnfall kan man här se min kofta i spegelbilden. Inte lätt med glasade bilder...
Per Jadéus kallar sig konterfejare och målar som om modernismen aldrig inträffat förutom att han också gör järnsmide till trädgården. Bilden här tillägnar jag särskilt njesen! Varsågod! Hoppas att motivet framgår tydligt nog. Det handlar om en helig get...

Kalendern för den kommande veckan är väldigt fulltecknad så jag befarar att det inte blir mera konstrunda just nu.

5 kommentarer:

 1. Gillar också städkonsten:) men även de andra riktigt bra.
  Stressa lagom under kommande vecka. Du är ju pensionär, vetja:D.

  SvaraRadera
 2. Just för att inte behöva stressa lägger jag mer konstrunda åt sidan! Man kan besöka konstnärerna även utanför "rundan"!

  SvaraRadera
 3. Vilken tur att ni har hunnit med lite av rundan, vi har inte ens hunnit tänka på den. Men tack vare dig fick jag i alla fall se lite : )

  Det finns en träsnidare på Österlen som jag skulle vilja besöka. Jag skulle vilja ha en av hans speglar. Men den ska så klart sitta på den nyrenoverade väggen i hallen, så det är ingen brådska med det!

  Stressa lugnt i veckan!

  SvaraRadera
 4. Spännande konstnärer. Stjärnfallet gillade jag speciellt!

  SvaraRadera
 5. Marianne:
  Vilken träsnidare är det?

  Ingrid:
  Jag är väldigt förtjust i Eva Rex humor!

  SvaraRadera