lördag 16 april 2011

Hondjävulen Katla har fått en kompis

Förra våren gjorde hondjävulen Katla sitt intåg i vår trädgård. Skapad av konstnären Susanne Demåne har hon sedan skött sitt vaktuppdrag exemplariskt.

Idag har hon fått en medhjälpare, en hotfull sådan. Vi gissar att det är hona, det finns en liknande med tuppkam som då skulle vara hanen hos njesen. Ursprunget är här anonymt; det fanns en hel korg med dem på ett varuhus som min syster snubblade över och föll som en kägla för dessa skapelser. Visst är den oemotståndlig! Vår, som inte fått nåt namn ännu, står nu i den gröna matta som nyss var helgul av vintergäck, nu grönskar istället bladen och skyddar pionskotten som sticker upp.


Lördagen har ägnats åt födelsedagsfirande med därtill hörande skajpande med NY-familjen där vi födelsedagsbarn trakterades med sång och virtuell tårta av Ella. Förtäringen på plats var allt annat än virtuell, pust!
Kort rapport kan även läsas hos njesen. Där kan även den ovan nämnda tuppvarianten beskådas.

6 kommentarer:

 1. Men åh, fyller du år i dag? Det har jag helt missat! FÖRLÅT!

  GRATTIS PÅ FÖDELSEDAGEN BÄSTA OLGAKATT! Härligt att dagen har varit fin, jag får fira dig med tårta nästa gång vi ses.

  Skickar en födelsedagskram!

  SvaraRadera
 2. Grattis till födelsedagen! Men är den inte på måndag? Isåfall hinner jag gratta en gång till:D.

  Födelsedagskramar från oss två!

  SvaraRadera
 3. Marianne:
  Nej, det är inte i dag, jag och mina systrar fyller inte förrän på långfredag men maken fyller år i morgon så vi slår ihop firningen till en dag när de flesta kan vara med. Men tack, o tack i alla fall!

  Karin och Uffe:
  Tack för kramar, jag sparar dem till den 22!

  SvaraRadera
 4. Grattis i efterskott.
  Mycket fin fågel som gungar...... Skojig.
  Kram bland alla vårtecken....Vi sitter ute och äter nu när det går....

  SvaraRadera
 5. Haha, vi ber om att få återkomma! Du behöver inte spara! Men du kan ge din make en stor grattishälsning just idag! För han fyller år! Idag!:D
  Åtminstone så gjorde han det ifjol samma dag!

  SvaraRadera
 6. Underbar pippi, hade verkligen gjort sig bredvid min Ölandsmurrekatt. Man kan inte få sig en liten hint om vilket varuhus som den fanns på möjligen?

  SvaraRadera