onsdag 20 april 2011

Det finns lärkor!

Dagarna är nu fyllda av vårbestyr i trädgården och annorstädes. Bilen fick på sommarhjulen idag, bl a.
När jag påtar runt i haven (så heter trädgård på skånska) tänker jag bl a på Marianne som har framför sig en totalrenovering, inte bara av hus utan också av trädgård. Jag har ju en del att dela med mig av efter att ha pysslat här i över 30 år. Vi talade på telefon idag och jag kan meddela att, om Marianne inte syns på sin blogg så beror det på att hon inte kommer ut på nätet just nu. Hon och maken kommer att flytta in i sitt hus under påsken och hoppas att bredbandet ska vara inkopplat då. I dag har hon "vilat" genom att tvätta och stryka...

I helgen fyllde maken år och vi firade med en tur till Österlen. Hans bror och svägerska kom på besök och gjorde oss sällskap.
Vi började med lunch på Brösarps Gästis, lammstek som verkligen smälte i munnen!
Viktigast var dock besöket på Ulriksdals Trädgård i Kivik som under april har julrosfestival på helgerna. Det finns alla de sorter och man blir helt sjuk av att vandra rund och försöka välja EN enda kruka att ta med hem. Den här gången blev det tre...
De här borden var bara en liten del av allt man kunde välja bland.

Den här svarta skönheten stod i en rabatt och var inte salu men jag köpte en likadan.

Det finns massor av varianter, alla mycket vackra.

Ulriksdal har också ett stort utbud av engelska trädgårdsprydnader av olika slag. Kan inte påstå att jag gillar dem alla men den här "egyptiska" hundfiguren prydde sin plats i en träddunge.

Scillan bildade hela ängar.
 Vi for vidare till ett annat smultronställe i Kivik, Musteributiken. Fr a köpte vi Da Vinci bordsvatten som av någon outgrundlig anledning är omöjligt att få tag i någon annan stans. Jag frågar ofta efter det på restauranger men hittills har jag bara hittat det på ETT ENDA ställe, Hillesgården. Inte ens Brösarps Gästis har det! Vi bjuder ofta våra gäster på det och det är väldigt populärt.
Nu är vi försedda för ett tag. Plankan visar hur gammal bilen är, luckan faller i huvudet på oss utan stötta, haha! Men den gamla 850:an är en trotjänare och bra att lasta i.
Det syntes att våren kommit ett litet stycke längre i dessa trakter än i snapphanebygderna men ännu fanns inga gullvivor i Brösarps Backar.
Däremot hittade vi dessa backsippor vid meditationsplatsen vid Dag Hammarskjölds Backåkra.

Vinden var kylig men luften kristallklar och över oss var luften full av drillande lärkor!
Än är inte huset öppet för säsongen.

4 kommentarer:

 1. TACK! Nu kom jag in igen! Äntligen, det är hemskt att vara avklippt från omvärlden!

  Vilka vackra julrosor. Och backsipporna! Just nu snurrar det av blommor i skallen på mig, så om jag inte är försiktig slutar det med en riktig soppa i trädgården : ) Men ringblommor ska jag ha, dem kan man både titta på och äta. Och de lyser verkligen upp. Ringblommor, lavendel, hallon, vinbär och äppelträd vill jag ha. Äppelträdet ska stå i hörnet vid gatan så att ungarna i trakten har någonstans att palla frukt : )

  Vad skönt det ska bli när vi också har tid för sådana där härliga utflykter!

  SvaraRadera
 2. Backsippor är någonting som jag gärna skulle ha. Också! Men inte lyckats med tillsvidare.
  Härliga bilder och tack för att du bjuder oss med på den!

  SvaraRadera
 3. Tack för att du bjuder andra med på utflykten skulle det vara men det begrep du säkert redan:)

  SvaraRadera
 4. Vilken underbar utflykt!!! Härligt sätt att fira födelsedag på! Hoppas maken var nöjd. :-)
  Fint har du fått i trädgården också. Det är roligt när det blrjar spria ordentligt.
  Kram!

  SvaraRadera