torsdag 21 april 2011

Omöjliga att motstå..

..var dessa. Årets första primörer hämtade i trädgården.

Så det fick bli rabarberpaj till efterrätt när vi ätit kirskålspaj med rökt lax till förrätt.

3 kommentarer:

  1. Mmmmm....låter härligt. Vi har någon vecka kvar innan vi kan uppleva detsamma:).

    SvaraRadera
  2. Vi pratade just om rababer igar med min spanska svarfamilj - rabarber ar ju verkligen ett nordeuropeiskt fenomen (forra midsommar diskuterades samma tema med en grek som aldrig hort talas om rababer). Min svager som nufortiden bor i München sa att hans tyska flickvan sagt att rababer blir giftiga efter en tid sa man ska inte plocka dem efter en viss manad (han pastod maj men jag sa att i min familj har vi minsann atit rababer pa sommaren ocksa). Stammer det?
    Glad pask fran Spanien!

    SvaraRadera
  3. Nej, nej! Rabarber blir inte giftiga, möjligen träiga och mindre läckra på sensommaren, men det beror mycket på sorten. Våra är spröda hela säsongen, bara enstaka stjälkar blir litet grova. Till saft duger de ändå.
    Rabarber innehåller oxalsyra som kan vara en ingrediens i njurstenar och jag har en svägerska som hade njursten för 40 år sedan och inte äter rabarber sedan dess.
    Glad Påsk!

    SvaraRadera