fredag 8 februari 2013

Galleri Fredag: I min omgivning just nu.

Annika i Umeå håller i taktpinnen för galleriet denna månad. I min omgivning just nu är dagens rubrik.
Jag har som vanligt maken och katterna runt mig i huset och inga stora planer på resor, kalas eller  annat i närtiden. Om man inte räknar en liten tripp till Värmland, förstås.
Men det pågår trots allt planer för den närmaste omgivningen.
Här ska renoveras ett badrum och några läsare kanske minns att jag bad om råd om inredning.
Nu har vi kommit ett stycke på väg och väntar en offert vilken dag som helst.
Rara och tålmodiga Marianne i Älmhult tillbringade många timmar med oss på IKEA där vi har bestämt oss något så när för kommoder, handfat och spegelskåp. Golvläggare och rörmokare har varit här och spanat och lyssnat på mina önskemål. Har en stark känsla av att det kommer att BLI DYRT trots IKEA-inredning. Önskar mig bl a vägghängd toa och flyttning i sidled och alla rör är idag ingjutna i valvet. Uppbilning och väggrivning är bara förnamnet. Önska mig lycka till, tack!

Märkligt nog tycks allt rasa samtidigt i ett hus. Alldeles nyligen bytte vi kyl och frys och spis i köket. Induktionsspis, halleluja! Det hampade sig så att flera bra gamla kastruller duger men tyvärr inte alla, så några enstaka nya blev det.

Men så börjar soffgruppen rämna i sömmarna...
Då kom en gammal dröm att gå i uppfyllelse - vi har investerat i två stycken Jetson. Efter litet letande har vi hittat en soffa som vi tror blir bra men den får vi vänta några veckor till på.

Den gamla soffgruppen kommer att "slutanvändas" av glada och livliga barn. Skönt för föräldrarna att inte behöva vara rädda om de möblerna.

När det ska vara "fint" ser vardagsrummet ut så här just nu med den gamla soffan kvar.


Till vardags lägger vi en filt över vardera fåtöljen och en stor kudde i dem när vi inte sitter där. Annars blir de klösträn till katterna. Kudden är för att de små sötnosarna ska avstå från att krypa in under filten och kloa. Hittills funkar det.....

Utanför huset ser omgivningen ut så här tidigt på morgnarna just nu.


Februari är enligt statistiken årets kallaste månad och SMHI lovar kallt väder ett tag framöver. Jag vill gärna ha ett par dagar med rejäl tö så att jag kan plantera om min pelargoner stående ute i växthuset. Men nog är det vackrare med snö....

Hur är det i din omgivning just nu?

Lista på galleristerna finns i högerspalten!

14 kommentarer:

 1. Det ser vädligt skönt och hemtrevligt ut - ett vardagsrum helt i min smak! Känner mig nästan som hemma när jag ser den kinesiska hästen till höger på väggen. Jag är inte mycket för vit minimalistisk inredning, växte ju upp på ett lasarett (läkarbostad, inte i sjukrum :-)) så jag fick nog av det där.
  Lycka till med nyinredningen och bra att Marianne kunde vara med dig och vara smakråd!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

   Radera
  2. Tack, Ingrid! Den nya soffan väntar vi på ytterligare någon vecka och badrummets offerter börjar ramla in.

   Radera
 2. Jadu, jag skrev ju på fel tema den här veckan. Brakade rätt in i nästa veckas tema. Så jag får väl ta det här temat nästa vecka då. SUCK. SLARV från min sida.
  Tycker det ser väldigt hemtrevligt ut hos dig!!
  OCh ja, det är märkligt att allt i ett hem brakar ihop samtidigt.
  Jag har märkt det också.
  Ha en fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Annika! Vi trivs själva bra och har oerhört svårt att möblera om, det finns liksom inga alternativ i våra skallar. Möjligen att byta till nytt när det gamla är för slitet.

   Radera
 3. Ser väldigt mysigt ut hemma hos er. Måste vara trevligt att äga sin bostad så att man kan göra vad man vill. Även om det självklart kan bli dyrt med renovering.
  Kanske hemmets inredning har telepatisk kontakt. ;) Därav samtidig sammanbrakning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, Anne-Marie! För många av oss är det egentligen banken som äger huset men ens egen andel växer ju med åren, förstås. Det är både för- och nackdelar att ha allt ansvar för huset men mest fördelar, tycker jag. Man indrar om saker tillverkas med tidsinställd livstid. Glödlamporna gjordes i alla fall så men nu tar deras era snart slut över huvud taget.

   Radera
 4. Lycka till med badrummet :-). Trevligt med förnyelse, men sånt brukar gräva ett ganska så djupt hål i plånboken... Och ja, visst är det typiskt att flera saker går sönder samtidigt!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack, vi behöver nog litet lyckönskningar när det nu snart ska börja rivas ut.

   Radera
 5. Så kul med ett nytt, fräscht badrum - vill se bilder på det när det är klart! Så fint med snö ute nu, det lyser upp vår omgivning!=)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Killen på IKEA som hjälpt oss välja efterlyste också bilder från resultatet så det jag lovar att visa hur det går.

   Radera
 6. Vi ska ju också renovera badrummet senare i vår och dyrt lät det bli. Jag förundrad alltid över brittiska inredningsprogram där de både kan renovera kök och badrum så billigt. Visst, de har billigare arbetskraft och billigare material men hur kan de bli så mycket billigare?! Måste vara väldigt dålig kvalitet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det jag sett av brittiska kök och badrum inspirerar INTE till efterföljd, det har mest sett ut som smäck och varit väldigt opraktiskt.

   Radera
 7. Eller brittiskt byggande i allmänhet. Finns undantag såklart och det är ju bättre nu än förr, men ändå...

  SvaraRadera