lördag 9 februari 2013

Lördagstema: Utsikten från min plats.

Nu lyfter vi blicken, tycker HeLena, och beskriver utsikten från våra platser.
Jag väljer att stanna inne i stugvärmen och titta ut. Det är skånsk vinter, temperatur strax under noll och mer snö på väg. Hoppas det inte blir mycket av den varan, bara lagom så att alla glada barn kan ge sig ut och kasa på nederbörden och rulla litet snögubbar.

Trädgården ser ödslig ut men jag är glad över att häcken har så mycket löv kvar att insynen är begränsad även på vintern.

Fåglarna är ganska bra på att städa efter sig när de spillt!

Ekorrkusinen syns inte till just nu. Månntro det var hen som tagit sönder hänkeln på fröautomaten som maken fick laga häromdagen, den var helt av i ena sidan.
Håller mig nog inomhus en stund till med lördagstidningen som förresten idag hade ett viktigt meddelande från chefredaktören i ett särskilt bilagt kuvert. I och för sig visste jag vad som stod i det och hade redan vidtagit åtgärden - att skapa ett konto för att läsa hela tidningen på nätet utan att betala extra. Inte en dag för tidigt, säger jag, som blir så arg när papperstidningen inte kommer som den ska. Nu kan jag, som prenumerant, läsa tidningen i datorn eller paddan utan att betala extra medan alla icke-prenumeranter inte längre kan snylta.
Men helst prasslar jag med en penna i handen till korsord och sudoku. Har kanske med ålder att göra...


Med tidningen i handen och fötterna på en pall jag har denna utsikt. Olga vill helst ligga i knät men kan emellanåt hålla tillgodo med att dela min fotapall.Höjer jag blicken finner jag mig betraktad från ovan av Sonja där hon värmer sig på golvlampan.En helg med sköna utsikter, ute eller inne, tillönskas er alla!
Lördagsbloggarna står listade i högerspalten!

14 kommentarer:

 1. Vore inte uttrycket så schletet, skulle jag säga att det ser ut som ett purrfect liv - nu får jag nöja mig med att säga, att det ser trevsamt ut i stôga.
  Margaretha

  SvaraRadera
 2. Härliga kattbilder - ser väldigt hemtrevligt och varmt ut. Här snöar det och snöar det, vackert men jobbigt när det inte plogas alls. De väntar väl tills det slutat snöa, antar jag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det har kommit nåt uppifrån mest hela dagen men bara smått, tack och lov. Förra snöfallet är nu ordentligt fastkört på gatorna så att halkan ska stanna länge. Bara cykelstigen är plogad och även den så hal att ingen vågar cykla där. Broddar gäller vid promenad.

   Radera
 3. Åh, vilka härliga katter! Olga kan verkligen göra det bekvämt för sig och Sonja, ja hon verkar vilja ha koll. Och om hon spänner den blicken i en tror jag man fogar sig efter hennes önskemål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nog har damerna koll!
   Sonja älskar att ligga på lampan och så fort jag sätter mig ner får jag Olga i knät. Och bägge vet hur vi människor ska tämjas.

   Radera
 4. Ni har verkligen mycket snö nu!! Vackert!
  Och vad härligt det ser ut att vara Olga.... :-)
  Sonja också såklart. Hälsa dem från Lipton och Tazo!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack och lov är det inte då särskilt mycket snö men det kanske kommer mer. Det snöade i Malmö när vi var där i eftermiddags hos mormor.
   Mysigast är dock inomhus nu med missarna som förstås hälsar tillbaka till sina NY-kusiner!

   Radera
 5. Nu blev jag nog förälskad i Sonja, så vacker, och samma färg som vår gamla Murre som vi fick ha i nästan 20 år,

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det finns ett flertal raser av korthåriga blåa katter, ryss, britt, oriental, blå burma, korat, osv, förutom huskatter. Var och en med sin speciella karaktär så alla kan finna sin favorit. Jag är förstås såld på ryssen efter drygt 30 år med sådana i huset och 10 år av uppfödning! Titta gärna på www.russianblueklubben.se!

   Radera
 6. Vinterträdgårdar må vara lite grå, men visst har de också sin charm. Det är ju vackert med snö och de små fåglarna blir man ju aldrig trött av att se på. Katterna ser ut att njuta och ha det bra inne i stugvärmen dessutom. Tur för fåglarna kanske. ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Trädgården ser klart bättre ut i snödräkt än utan så här års!

   Radera
 7. En så ljuvlig (den sista) bild av Sonja. Hon är verkligen vacker!

  SvaraRadera
 8. Ska framföra komplimangen till den lilla damen som säkert blir ännu malligare än hon redan är.

  SvaraRadera