onsdag 20 februari 2013

På förekommen anledning....

....spärrar jag nu möjligheten att kommentera anonymt. På sistone har det nämligen kommit en massa anonyma skräpmejl som anges vara kommentarer till flera år gamla inlägg. Vid inläggen syns de inte ens. Jag provar därför nu med att begränsa möjligeheten till anonym kommentar. Alternativet är att aktivera verifikationstecknen och det tycker jag illa om.
Hoppas detta bara avfärdar buset!
Alla snälla besökare är mer än välkomna att kommentera!


13 kommentarer:

 1. Ett otyg, det där med spam och svårt att hitta en bra avvägning. Verifikationstecken är rätt trista och det gör det svårt att kommentera – jag har många gånger tänkt kommentera något blogginlägg, men givit upp efter ett par, tre försök att tyda de där krumelurerna. Jag får en del spam, särskilt på äldre foton, som jag inte lyckats blockera för kommentarer. Det går ju att stänga äldre inlägg för kommentarer, men på bilderna "biter" det tydligen inte. Hoppas din lösning funkar!

  SvaraRadera
 2. Hmmm.. Det där var inte så lätt som jag trodde och det gick bara att kommentera om jag aktiverade ett Googlekonto (som måste verifieras med hjälp av lösenord som skickades via mobilen och VAR har jag nu lagt den) och så kommer man till Googlekontot som jag inte använder, om man klickar på mitt namn. Finns det ett alternativ där man kan välja profil med hjälp av e-postadress och URL? Eller är man tillbaka till din förra lösning då?

  SvaraRadera
 3. Me again - om det där med kommenterandet (börjar känna mig som en spammare). Upptäckte just att det på andra bloggar är vanligt med profilvalet "Namn/URL"och det är det jag brukar använda, om det finns. Om jag minns rätt skriver man även in sin e-postadress första gången och sedan finns man sparad på något sätt som identifierad kommenterare.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Karin: jag hänger inte riktigt med i alla svängarna i dina kommentarer. Första gången jag kommenterar brukar jag skriva in min epost, webadress och signatur och kryssa i rutan "kom ihåg mig". Sen går det automatiskt när jag kommer från min egen blogg. Jag tror det är det där med namn/URL. Vad betyder URL??

   Radera
 4. Men får du det inte enbart bara i spamfiltret?
  Där fastnar mitt.
  Ngn ggn har ngn liten kommentar smugit sig in i fältet. Men det händer icke ofta.
  Förresten, vet du vad jag gör!
  Jag godkänner alla kommentarer som är över en vecka gamla På så sätt kan i princip ingen spam slippa igenom på gamla inlägg. OCH på så sätt ser jag om ngn annan kommenterat ett gammalt inlägg. Jag skulle annars aldrig upptäcka sådana kommentarer eftersom jag nästan aldrig går tillbaka och kollar mer än en vecka gamla inlägg. ja, du bör kunna öppna ett kommentarsfält för URL/name också.
  Tror att det är bökigt och trist för många att skaffa ett google-konto om de inte behöver.
  HATA spam!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Annika:
   Jo, det fastnar i spamfiltret så tillvida att det inte syns i kommentatsfältet. Men det kommer på min mejl vilket också är irriterande.

   Radera
 5. Jomen du har ju så, ser jag nu!!
  Man kan kommentera från andra plattformar också.
  Toppen.
  Kanske ngt för mig att tänka på också?
  Men jag tycker ändå inte att spammen är så svår eftersom den fastnar, 9 gånger av 10.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte Name/URL, väl? De andra funkar inte för mig och jag använder ogärna Googlekonto.

   Radera
 6. Mina Anonyma Spam kommentarer brukar bara komma till mailen. Har fått många fler på sistone. Låter fortfarande Anonyma kommentera eftersom jag vet att en hel del av mina "riktiga" kommentarer annars inte skulle komma in på bloggen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Anne-Marie,
   Det är sant att de för det mesta hamnar i skräplådan - men de kommer i mejlen till alla som kommenterat och registrerat sig för att få ta del av de andras kommentarer. Det är den delen jag vill undvika.Jag har också läsare som inte har konto, men flera av dem har sagt att de står ut några veckor utan att kommentera - i synnerhet som de kan mejla, om de inte orkar hålla käften.
   Margaretha

   Radera
  2. Anne-Marie:
   Det är så det funkar här också, spamen kommer bara på mejlen men även det stör mig. Det är ganska sällan jag får kommentarer under "Anonym" annars så jag tar bort möjligheten under en försökstid, i alla fall. Liksom hos dig har det hopat sig på sistone, mycket irriterande.

   Radera
  3. Men ta bort mailfunktionen. Jag har inte den, Då slipper ni ju se den alls.
   Jag har aldrig haft bloggen kopplad till min mail på så sätt att jag får mail då jag får kommentarer. Eller HAR kommenterat
   OCH jag missar inga kommentarer (och jag får en hel del sådana).
   SÅ bort med mailfunktionen. Pronto!!

   Radera
  4. Jag vill ha kommentarerna på mejlen, det sparar mycket tid. Annars måste jag kolla bloggen desto mera och det tycker jag inte jag har tid med.
   Nu när jag har tagit bort anonym-möjligheten har spamen hittills helt upphört. Ska ändra tillbaka om nån vecka och då får vi se.

   Radera