fredag 31 december 2010

Fredagstema: Mitt 2011

Ericas sista ämne för fredagstemat är Mitt 2011.

När jag tittar i almanackan är det redan en hel del inbokat. Förutom  återkommande veckoaktiviteter har jag biljetter till de flesta av Metropolitans operautsändningar och några till Malmö Opera.

Resor har jag inte planerat färdigt för men jag hoppas på en ny Kinaresa i höst - bl a till Shangri La, en plats som numera faktiskt finns.  Tror dock inte att invånarna håller sig evigt unga.
USA känns alltid aktuellt. Jag längtar också att få se andra länder som t ex Grönland och Österrike och vill alltid gärna till Skottland. Med tanke på att jag får sänkt pension för andra året i rad får jag dock begränsa mina önskningar.

Jag har högar med olästa böcker och fler på väg i posten. Jag ska börja låna e-böcker på biblioteket till min "padda". Har redan laddat hem ett antal gratis-klassiker och läste ut en Jane Austen (Lady Susan, inte så tjock) härom natten för att testa läsbarheten på digital platta.  Helt utmärkt!

I höstas satte jag 200 blomsterlökar i trädgården. Det ska bli spännande att se vad som kommer upp!

Jag skulle tro att det blir sista året jag har en heltidsarbetande make, han jobbar redan på övertid.

Annars känns året som ett oskrivet blad och det är väldigt skönt. Detta är Ericas sista ämne och vem som tar över i januari vet jag ännu inte.

Gott Nytt År allesammans!

5 kommentarer:

 1. Ett ovanligt välfyllt blad för att vara oskrivet!
  Ska bli spännande att läsa om det du genomför - och vad mer du kan tänkas få plats med på ditt oskrivna blad.
  Läsplatta verkar onekligen mer praktiskt än att sitta med datorn i knäet. Utvecklingen av dem har gått snabbt - jag har haft ett öga på dem i många år, och det händer ständigt något nytt på den fronten.
  Margaretha
  PåSladden: sublim säger WV - den menar säkert ditt oskrivna blad

  SvaraRadera
 2. Gott Nytt!!!
  Kramar från oss alla!

  SvaraRadera
 3. Låter som ett trevligt år, so far...
  God Fortsättning!

  SvaraRadera
 4. Håller med dig om att det känns ganska skönt att inte precis vad det nya året kommer att innebära, även om man har en hel del inplanerat redan. Jag ska som vanligt jobba när andra kantorer har semester. Roligt att jag fortfarande får jobb trots att jag blir 75 i sommar (förhoppningsvis!).
  Gott Nytt År önskar Ingrid

  SvaraRadera
 5. Margaretha:
  Har börjat misstänka att Apple inte är kompatibelt med våra biblioteks-e-böcker! Måste masa mig till bibblan och kolla... Men det finns ju andra e-böcker och framöver måste det väl ändå lösa sig!
  Ibland får man väldigt pricksäkra WV!

  Saltis:
  Tack detsamma och god fortsättning!
  Har fått besked att klappar finns hos din svärmor! Vi får ta en tur söderut snart. Vi tackar på förhand!

  HeLena:
  Hade just bespetsat mig på en Madeira-resa i januari men det kapsejsade innan vi kastat loss. Så det blev inte fullt så bra början som jag tänkte mig häromdagen.

  Musikanta:
  Inte dåligt att vara fortsatt efterfrågad vid 25x3 - det tyder på kompetens!
  Ber att få gratulera till att orderboken är ganska full redan!

  SvaraRadera