Stark gurksallad från Sichuan.
1 gurka (skäres i lagom pinnbitar bitar genom att snurra den och skära efterhand)
Blanda gurkan med
1/2 tsk salt
1 tsk sesamolja
1 msk vinäger
1 msk socker
2 pressade vitlöksklyftor
chili i olja efter smak
Chili i olja: Värm oljan och blanda i önskad mängd chilipulver ( jag tog faktiskt piripiri istället), låt dra i 5 minuter innan du tillsätter oljan till salladen.
Det står inte i receptet men Jia piffade till det hela med några röda gojibär också. Dom lär ju vara vanvettigt nyttiga dessutom.
Det skall testas, ser väldigt gott ut!
SvaraRaderaKarin:
SvaraRaderaGaranterar!
Tack för receptet, det både ser och låter himla gott :-)
SvaraRaderaSå gott! Påminner mig om den koreanska gurksalladen som jag inte har gjort på evigheter. Ska göra båda inom snart!
SvaraRaderaChristina och Marianne:
SvaraRaderaVar litet försiktig med sockret, det kan bli FÖR sött! I alla fall för min smak.
Gud så gott det låter och ser ut. Jag är väldigt förtjust i asiatiska gurksallader.
SvaraRaderatack för dina fina kommentarer om "kommunisterna"! :-)