måndag 6 december 2010

Sichuangurka på begäran

Stark gurksallad från Sichuan.

1 gurka (skäres i lagom pinnbitar bitar genom att snurra den och skära efterhand)

Blanda gurkan med
1/2 tsk salt
1 tsk sesamolja
1 msk vinäger
1 msk socker
2 pressade vitlöksklyftor
chili i olja efter smak

Chili i olja: Värm oljan och blanda i önskad mängd chilipulver ( jag tog faktiskt piripiri istället), låt dra i 5 minuter innan du tillsätter oljan till salladen.

Det står inte i receptet men Jia piffade till det hela med några röda gojibär också. Dom lär ju vara vanvettigt nyttiga dessutom.

6 kommentarer:

  1. Det skall testas, ser väldigt gott ut!

    SvaraRadera
  2. Tack för receptet, det både ser och låter himla gott :-)

    SvaraRadera
  3. Så gott! Påminner mig om den koreanska gurksalladen som jag inte har gjort på evigheter. Ska göra båda inom snart!

    SvaraRadera
  4. Christina och Marianne:
    Var litet försiktig med sockret, det kan bli FÖR sött! I alla fall för min smak.

    SvaraRadera
  5. Gud så gott det låter och ser ut. Jag är väldigt förtjust i asiatiska gurksallader.

    tack för dina fina kommentarer om "kommunisterna"! :-)

    SvaraRadera