söndag 10 februari 2013

Dagens roligaste!

När jag slog upp min älskade papperstidning i morse och raskt tog mig till Kulturbilagan läste jag detta med ett stort leende.




6 kommentarer:

  1. Barbro Alving blev fast i tullen i något exotiskt land, eftersom man ansåg det otroligt att ett kvinnonamn kunde sluta på o - alltså måste hon ha snott passet.
    margaretha
    i nattmössan

    SvaraRadera
    Svar
    1. En märkligt inskränkt uppfattning att ens eget språk är internationellt har jag även märkt i Sverige. En katt vi hade hette Petruschka i stamboken, dvs lille Peter, men det var en hona. När jag frågade uppfödaren varför hon gett katten ett pojknamn menade hon att det ju slutade på A och då var ett flicknamn. Nikita förekommer också i Sverige som flicknamn liksom Vanja (lille Ivan) och för en som kan litet ryska blir det väldigt fel. Men man kanske ska se det positivt i stället som ett steg på vägen till jämställdhet? Karl-Astrid nästa!

      Radera
  2. Håller med Margaretha om att det faktiskt finns mansnamn som slutar på -a och kvinnonamn som slutar på -o. Annars var det en rolig artikel - underligt att hon inte skrev om hen...
    Ingrid som helt nyss bestämde sig för att lämna Mogata för Mälarhöjden i morgon. Rapport kommer därifrån så småningom.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Rubriken över spalten i papperstidningen var just HENHYLLAN.

      Radera
  3. Det var roligt och det var ju på tal om just de som tror att användning av "hen" leder till (köns)samhällets förfall

    SvaraRadera