tisdag 4 december 2012

Ett drama på vår tröskel

Jag har tittat ut i trädgården ett flertal gånger under dgen, bl a när jag släppt ut och in katter i uterummet ca var 5:e minut. När Sonja nu ville gå ut dit igen för femtioelfte gången upptäckte jag ett nyss timat drama precis utanför glasdörren. Det måste ha skett tyst och snabbt.


Först såg jag inte att det är fjädrar som ligger spridda över ett flera kvadratmeter stort område men upptäckte sedan nedslagsplatsen bara cm från glasrutan.Det är i alla fall ingen katt utan en rovfågel som varit framme. Fjädrarna är gråa men jag kan inte säga vem offret varit. Den skarpögde kan se att släpspåret böjer av i högra övre hörnet där rovfågeln lyft, av allt att döma med bytet i klorna.
Att äta eller ätas...

5 kommentarer:

 1. Man får vara tacksam för att VI inte blir uppätna i alla fall...
  Ha en skön kväll!
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kvällen ska tillbringas med att ge hästarna avmaskningsmedel. Håll tummarna att det går smidigt.

   Radera
 2. Nu har jag läst igenom alla gamla inlägg som jag har missat. Jag har ju varit uppe i Mälarhöjden en del och sen har jag varit dålig på att läsa bloggar överhuvudtaget - målningen har tagit över nästan all min tid, det är ju så roligt. Men jag ska bättra mig.

  Nu blir det bloggpaus igen eftersom Mirren fyller 35 på fredag och jag har köpt biljetter till La Cage aux Folles på Oscars. Ska bli roligt. Senast jag var där var 1992 med min kyrkokör. Då såg vi Fantomen på Operan.
  Ingrid

  SvaraRadera
 3. Hälsa och gratulera!
  Ha det så trevligt på Oscars. Jag såg La Cage aux Folles i Malmö med Jan Malmsjö på 80-talet. Det var trevligt men nu ser jag fram mot Luisa Miller på Malmö Opera om några veckor.

  SvaraRadera
 4. Den enes död, den andres bröd. Sånt är livet!

  SvaraRadera