fredag 15 januari 2010

Fredagstema: Mitt drömrumVårt drömrum blev verklighet för ca 5 år sedan. Då byggdes vårt sk uterum. På bilden står ett av syskonbarnbarnen där inne och tittar ut genom rådjursnätet som vi har i en av dörrarna för att katterna ska kunna vara i sitt älskade uterum och låtsas att dom är ute på riktigt. Under sommarhalvåret praktiskt taget bor vi där. Rummet är ca 25 kvadratmeter och oregelbundet till ytan, en rak gång från husdörren och sen vidgar det sig med en snedvägg till ett större utrymme där vi har bord och stolar och en rottingsoffa. Under vintern blir det väldigt trångt för då är alla blomkrukor "installade", och fr a tar alla de stora agapanthusarna plats. Några år har vi lyckats att ändå skapa plats så att vi kunnat ha vårt nyårsfirande i rummet men senast gick det helt enkelt inte. Det är fönster i taket och hela vägen ner till marken. Glaset är ett specialglas med litet isolering och det finns golvvärme men det är inte vinterbonat på riktigt. Vi håller ca 10° nu på vintern; skiner solen blir det snabbt mer, ca 18° även om det är frost ute.

Det finns lamellgardiner och takgardiner för att skärma av den hetaste solen. Möblemanget är enkelt från IKEA och de enda övriga dekorationerna är blomkrukor - det finns det desto mer av!

Vi har också ett par vilstolar - att ligga där med en god bok och en eller två katter på magen och blommande engelska pelargoner omkring sig - det är livet!

14 kommentarer:

 1. Åh vad mysigt det låter, Olgakatt!! Vilket härligt rum att njuta av, kanske under alla årstider. ja, om det itne är för kallt, gissar jag.
  Mysfaktorn kan jag tänka mig är skyhög därute!
  Trevligt att du redan har ditt drömrum!
  ha en fin helg!!

  SvaraRadera
 2. Ja ert uterum är verkligen underbart!!!!!
  Kram!

  SvaraRadera
 3. En högst verklig dröm. Låter perfekt!
  Margaretha

  SvaraRadera
 4. Annika:
  Tack detsamma! Vill vi så kan vi få upp värmen på vintern men det är att elda för kråkorna så det sker bara i undantagsfall. Men katterna är där gärna ute i "djungeln" även om det är kallt.

  Saltis:
  Ja, du vet ju!

  Margaretha:
  Inget är perfekt men detta är bra nog!

  SvaraRadera
 5. låter som ett riktigt trevligt uterum! uterum är väldigt härliga =)

  SvaraRadera
 6. Ser fint ut och låter så härligt!!
  Myspys helg! .... det ska vara lite varmare...

  SvaraRadera
 7. Alldeles underbart! Jag har fönster från golv till tak där jag bor nu på sidan som är mot havet, med strandpromenaden emellan, med massor av blomkrukor längst med kanten.
  Det är inte samma känsla som i Sverige, jag minns att känslan var starkare där, här tar jag nog det lite mer för givet, ljuset, himlen, det gröna... men jag blir ändå lika lycklig varje gång hibiskusarna blommar eller något annat under sker i mina krukor!

  SvaraRadera
 8. Det både låter och ser helt underbart ut! Ett sådant rum skulle alla ha.

  SvaraRadera
 9. ÅH! Verkligen ett drömrum. Så härligt att det är förverkligat.

  SvaraRadera
 10. Carina:
  Nån havsutsikt har vi inte här i skogen. Det måste vara härligt. Har du stor skillnad på ebb och flod? Det tycker jag är så fascinerande och kan sitta i timmar och titta när jag är utomlands vid en kust.

  Karlavagnen:
  I alla fall i vårt klimat! Det förlänger sommaren avsevärt.

  Simone:
  Ja, det var en dröm i över 20 år innan det blev av. Mannen höll emot tills han tröttnade på att kånka på krukorna opp och ner i källaren där de inte mådde så bra heller. Nu är han minst lika glad som jag, hurra!

  SvaraRadera
 11. Vi har en innegård som skulle bli perfekt som uterum. Kanske något att tänka på. Jag kanske ska börja att försöka påverka MM även om jag inte lär kunna hålla på i 20 år som du :-)

  SvaraRadera
 12. Musikanta:
  Din gubbe är kanske inte lika envis som min så att det går fortare. Hoppas det!

  SvaraRadera
 13. Vad härligt att ni kan få upp till 18 grader i uterummet trots frost ute. Mina föräldrar hade planer på att göra ett "orangerie" / uterum i ett gammalt garage i deras trädgård men så köpte de en sommarstuga och de planerna glömdes bort, tyvärr ;-)

  SvaraRadera