söndag 31 januari 2010

Hur blir februari 2010?

Det här är en plätt i min trädgård den 18 februari 2008:


Samma plats den 20 februari 2009:


Om drygt två veckor vet vi hur det blir 2010. Återkommer i frågan.

9 kommentarer:

 1. Oj, vilken skillnad! Hur ska de små blommorna ha en chans på bara två veckor?
  Men jag ska i alla fall heja på dem!

  SvaraRadera
 2. Haha, det var verkligen skillnad!!!

  SvaraRadera
 3. Nä, jag hejjar på vintern...Go, KUNG BORE, GO!!!!
  Jag är så glad över att ni har en sådan fin vinter iår. Precis som det ju SKA vara!! OCH här på den amerikanska östkusten väntas en massa snö till på fredag. SJÄLVKLART är jag glad för det :-)

  SvaraRadera
 4. Har förstått att det verkar råda en mindre "istid" i norra Europa. :) Dina blommor kommer nog att vänta litet i år - växter är kloka och visa.

  SvaraRadera
 5. Carina:
  Tack, dom behöver nog litet uppmuntran i år.

  Tina:
  Minsann!

  Annika:
  Jag vet inte om du skulle uppskattat vädret i Skåne just nu! 20 m/s i byarna och blötsnö som vräker ner. Jag kan tänka mig soliga, kalla dagar med blå himmel men inte såna här när bilarna far som ärtor i dikena och tågen står stilla.

  Anne-Marie:
  Jag hoppas blommorna är visa och väntar på rätt tid. Kallaste vintern på 23 år är det här hos oss i Skåne. Men jag tror det är ännu längre sedan det var så svår trafiksituation som nu.

  SvaraRadera
 6. Nja, det blir nog inga vintergäck till den 18 februari i år heller. Mina föräldrar kommer till Puerto Rico den 14/2, gissa om de längtar efter lite sol och värme!

  SvaraRadera
 7. Petra:
  Nä, det hinns nog inte, det inte.. Men jag börjar bli trött på att skotta snö nu. Och det vräker ner fortfarande.

  SvaraRadera
 8. Har försökt med snödroppar, men de vill inte växa hos mig. Vintergäck har jag hört vill inte växa i gräsmatta, så dem har jag inte ens försökt med. Jättsöta blommor.

  Men jag har några degenererade små krokusar och massor av pärlhyacinter vid husgrunden. Inga rabatter alls längre däremot sen vi var tvungna att gräva upp våra Goldfingers för att göra plats för nya bilen.

  Så det får bli penséer i urnor och fönsterlådor som vanligt om bara snön försvinner någon gång!

  SvaraRadera
 9. Musikanta:
  Vintergäck är lustiga. Man ser dem sällan i vår by men hos min mor i södra Skåne växer dom bra. Jag fick några stycken för 25 år sen. Dom trivdes inte där jag satte dom, bara enstaka kom upp vissa år. Sen exploderade dom plötsligt på en helt annan plats i trädgården och bildar nu en matta på många kvadratmeter. Under sommaren är där fullt av andra växter men jag ser att vintergäckens frön gror som bara den. Snödroppar har jag också en masse.

  SvaraRadera