onsdag 3 februari 2010

Trött på att skotta snö!


Idag blev det aldrig riktigt ljust. Snöandet fortsatte och det gick inte att köra upp för backen som vi har på gatan utanför. Vi bor vid en vändplats men som tur är så går det en gångväg nedför backen åt andra hållet och där kunde jag köra ut och runt till den större gatan som plogades en stund innan jag skulle iväg, tack och lov. När jag kom hem på eftermiddagen var även vår lilla gata plogad - och en stenhård vall lagd utanför vår infart. Jag hade skottat rent hos oss vid 23-tiden i går kväll och det var bara att börja om i eftermiddags. Inklusive att ta bort vallen. Nu, vid 23-tiden igen, har jag just tagit en ny omgång. Högarna börjar bli stora nu och jobbiga att få upp snön på. Och det snöar fortfarande...

Jag har inget emot snö och kall vinter, tvärtom, MEN NU KAN DET FÅ SLUTA SNÖA! Jag behöver inte mer snö för att trivas. Den ska helst bara ligga där nu och lysa upp mörkret, tack. På trädgårdssidan är bara SÅ vackert och vi vill inte gå där och förstöra den fina snöytan.  Så jag går inte ut och tar in pionstöden som står där och skräpar. Dom behövs i alla fall till våren igen. Då är det som en stor snödriva av vita pioner just där!
Snömössan på den stora oljelyktan är väl fin!


8 kommentarer:

 1. Ja, och här hörde vi just plogbilen köra förbi; den stannar alltid upp vid vår infart och plogar extra fint framför oss, men också med påföljd att vi har en hård vall att ta bort varje dag:). Det är de hårda vallarnas tid, helt tydligt; alla har samma problem mera eller mindre. Vi brukar litet skämtsamt säga att tur att Västkusten, Skåne och Småland finns, när stormarna är sydvästliga. Ni skyddar oss och tar emot det värsta, så när ovädret når oss så har vinden redan bedarrat. Men nu tycker vi att det är synd om er. Det räcker nu. Vad jag har förstått så blir det snart förändring i positiv bemärkelse. Håller tummarna att förändringen kommer snabbt!

  SvaraRadera
 2. Jag har just skickat iväg en Award till dig. Du kan gå in och titta efter på musikanta.blogspot.com
  Må så gott och kram/M

  SvaraRadera
 3. Håller verkligen med dig om snön. Skottade bort massor av snö igår för att komma ut med bilen. Det var jättetungt eftersom det var blötsnö. I morse hade plogen varit där och allt såg ut som förut. Men MM fick skotta bort den, jag vägrade att ens ta i snöskoveln mer...

  SvaraRadera
 4. Ja jag håller verkligen med dig, nu kan det sluta snöa för det har kommit nog!

  SvaraRadera
 5. Ja, nu räcker det verkligen!
  Vi har vår parkering precis i anslutning till landsvägen, och plogbilen kommer med en rasande fart och fullkomligt vräker upp en hård packad snövall flera meter in på vårt område.
  Det är rena Sisyfos-arbetet.

  SvaraRadera
 6. Pettas:
  Det verkar ta ett tag till innan det blir vår men idag hade vi sol och fint. Fick skotta igen i morse men sen har det inte kommit mer snö.

  Musikanta:
  Tack för utmärkelsen! Lägger den till handlingarna eftersom jag nyligen fick en!
  Min gubbe hatar att skotta snö så det faller oftast på min lott. Han menar att det ju töar så småningom. Jovisst, säger jag, men först blir den packade snön is och det vill jag inte att nån ska halka på! Så jag skrapar och skrapar...

  Magnolia:
  Dig har jag inte sett här förut! Välkommen!
  Vi håller tummarna att det räcker med snö nu!

  Christina:
  Tänk att plogbilsförarna inte kan vara litet mer försiktiga vid infarterna!

  SvaraRadera
 7. Men vad mycket snö ni har. Hoppas verkligen att det töar litet innan jag kommer på besök i mars. Just nu viner vinden här och det har pratats om "winter storm warning". Kanske det blir istid istället för "global warming" som vissa har teorier om.

  SvaraRadera
 8. Anne-Marie:
  Välkommen till fosterjorden! Vi får väl jobba på att det ska vara litet mera vårlikt i mars - men man vet aldrig! Det beror ju på vilken breddgrad du ska till också, vi har ett avlångt land som bekant!
  Idag har det i alla fall inte snöat..än.

  SvaraRadera