söndag 14 februari 2010

Fastlagssöndag med hjärta

Vi brukar inte fira Alla Hjärtans Dag - det känns mest som ett kommersiellt jippo. Kärleksfull ska man vara alla dagar, anser jag, och även visa det.
Däremot har vi idag festat på fastlagsbulle - med hjärta!

En av hästkompisarna har heldagsutfärd och vi hade åtagit oss att ge hennes hästar lunch, vilket uppskattades.

Enligt maken beror de vackra istapparna på dålig isolering av den här stugan. Några tödagar var det länge sen vi hade, så han har antagligen rätt.

 

Efter utfört uppdrag åkte vi hem igen men stannade på vägen och köpte med oss var sin sådan här:Jag anser därmed att vi också gett vår del av uppmärksamheten åt hjärtedagen.

Vi hade tänkt oss söderut under gårdagen, lördag, men SMHI utfärdade klass 1 varning igen och det blev till att skotta snö hemma istället för att fara ut på vägarna. 
Ingen av oss bryr sig om OS-TV så jag ägnade lördagskvällen åt P2:s direktopera från Met - La Fille Du Regiment, en Donizettiopera med mycket trallvänlig musik och humor. Samt tenor-rollens berömda 9 höga C, dom som lär ha gjort Pavarottis lycka en gång i tiden. Juan Diego Flores gör dom också väldigt bra. Just nu kan man faktiskt lyssna till dem gratis här med nämnde Flores. Att han är en vacker man som tål närbild gör det inte sämre!

Resten av söndagen ska jag banka i silver och skissa litet på vad jag vill förkovra mig i nästa gång jag ska tillbringa tre dagar hos min maestro i den konsten,  Owe Johansson. Det blir i Köpenhamn i början av mars eftersom han numera har sin verksamhet där på K29 mitt i centrum på en parallellgata till Strøget.

7 kommentarer:

 1. Du är sannerligen en spännande personlighet!:)
  Hattar, hästar, kattor och silver...
  Alltid lika intressant att läsa dina inlägg.

  Vi firar inte ens morsdag, för min mor ville inte bli firad med förklaringen att det är kommersiellt, se till att bära er åt som folk resten av året istället! Och så har det blivit och fortsätter i generationerna efter henne.
  Faktiskt befriande skönt att slippa onödiga måsten.
  Vi vet att vi finns för varandra ändå, alltid.
  Härlig fastlagsbulle, fick förstås en idé:)

  SvaraRadera
 2. Oj, jag visste inte att du var silversmed! Så intressant, hur länge har du hållt på med det? Kan bara hålla med Pettas att du har väldigt intressanta intressen.
  Vi firar inte heller Alla hjärtans dag av exakt samma skäl - kommersiellt och man ska väl alltid vara kärleksfulla mot varandra.
  Jag hoppas att föräldrarna, som är på väg över Atlanten just nu, har med sig mandelmassa så vi kan göra fastlagsbullar i veckan. Är det typiskt skånskt eller bara konservativt att kalla det fastlagsbulle och inte semla? Jag säger aldrig semla...

  SvaraRadera
 3. Vilka underbara istappar! Bara man inte får dem i huvudet...
  Och nej vi firar inte heller dagen. Eller jag gav M en skiva äpple i morse vilken jag skurit som ett hjärta. De var min "Valentines Days uååvaktning". Här är et ju Valentines Day vilket jag faktiskt tycker är sämre än Alla Hjärtans Dag. I den svenska varianten inkluderar man åtminstone alla nära och kära men här ligger all fokusering på parrelationer. Lite trist.
  Kram!

  SvaraRadera
 4. Pettas:
  Kul att du uppskattar mitt skriveri, tack detsamma! Jag blir bara mer bestämd om att komma till Åland!
  Känns som en allvarlig brist i min bildning att inte ha varit närmare än att jag delade rum i norska fjällen en gång med en supertrevlig tjej från Åland.
  Min mor har heller aldrig tillåtit Mors dags-firning!

  Petra H:
  Det går på sjätte året med silversmide. Har numera en liten verkstad hemma. Vansinnigt roligt att banka loss så det sjunger!
  Allt fler skåningar vansläktas och överger "fastlagsbulle" men jag envisas! Bara Ture Sventon får säga "temla". OM föräldrarna skulle ha missat mandelmassan kan du göra själv av hälften mald mandel (alt. mycket finhackad om du saknar mandelkvarn), hälften socker! Det är det allra lyxigaste!

  Saltis:
  Jag pratade med en bekant om Alla Hjärtans Dag. Det visade sig att i hennes familj hade man firat Valentin sedan långt innan den amerikanska seden kom hit. Valentin är ett släktnamn, nämligen, och ALLA pojkar har Valentin som ett av sina förnamn. Numera blir dom väldigt firade av många!
  Kommer du förresten ihåg de litet stabbiga fastlagsbullarna vi åt på FIKA?
  Kram!

  SvaraRadera
 5. Så härliga bilder! Intressant detta med istappar pga dålig isolering, undrar hur det ser ut på min stuga...

  Semlan såg smarrig ut också - det var många år sedan jag åt en.

  SvaraRadera
 6. Karlavagnen:
  Om du inte eldar i stugan just nu lär det knappast bli några värsting-istappar även om den skulle vara dåligt isolerad. Kanske senare när det börjar töa om det är mycket snö på taket.

  SvaraRadera