måndag 19 april 2010

De rikas förkämpe

Det känns allt mera falskt att höra regeringsmedlemmar tala om undersköterskorna som fått så mycket mera i plånboken varje månad under de senaste åren.
Läs detta i tidningen  efter arbetet och begrunda.

3 kommentarer:

 1. Klassklyftorna blir allt djupare, skrämmande nog. I takt med alla klyschor.
  Det viner kallt i samhället, de som har får mera, de som inte har får allt mindre.

  SvaraRadera
 2. Av alla dryga arroganta personer...
  Undrar om de tror på vad de säger?
  Jag har fått min redan-under-existensminimum sjukpension (eller vad det nu heter) sänkt med 56 kronor i månaden. Nu är 56 spänn inte så mycket - i alla fall inte för dem som tjänar mer i månaden än jag får om året.
  Margaretha
  som har ont om adrenalin, med det lilla jag har flödar när jag ser mannen ovan

  SvaraRadera
 3. Karin:
  Visst känns det som om tillvaron utvecklas åt fel håll! Jag känner flera som farit väldigt illa de senaste åren p g a att de är eller varit sjuka och fått allt sämre ekonomi. En har fått lämna sin redan spartanska bostad och skaffa ännu billigare.

  Margaretha:
  Som frisk f.d. "välbetald" har jag hyfsad pension och beklagar mig inte. Men det känns litet märkligt att nu ha fått den sänkt med ca 10 000 för 2010 pga "bromsen" och betala många tusen mer i skatt än den som har samma summa i lön. Om den skatten gick till dig och dina olycksbröder och -systrar skulle jag inte ha så mycket emot det, men slantarna slängs ju halsen på de rikaste knösarna. DET stör mig MYCKET. Staten hindrade bonusar nyss i statligt ägda företag - nu höjs knösarnas löner istället med 30%. Jämför det med vad Handels fick i sitt avtal...  Margaretha:

  SvaraRadera