onsdag 14 april 2010

Mera konstrunda

 I söndags, 1:a söndagen efter påsk var det sista dagen för ÖSKG:s konstrunda på Österlen. Vi hade flera andra ärenden på det hållet och gav oss iväg på förmiddagen.
Bland annat stannade vi till på Gunnarshögs Gård i Hammenhög där vi inhandlar rapsoljeprodukter. Bl a använder vi i matlagningen alltid deras ekologoska kallpressade olja och "utanpå" oss deras hudvårdsprodukter. Vi åt en god grekisk sallad till lunch på Ingelsta Kalkon innan vi for vidare till Musteriet i Kivik för att tanka Da Vinci bordsvatten, fr a. Det är vår festdryck, par preference.

Åter på väg norrut stannade vi till i Brösarp och hälsade på min lärare i silversmide Owe Johansson som hade utställning där i Gamla Sparbankshuset.
Owe hade under konstrundan ett samarbete med Nils Landgrens Funk for Life-projekt med Läkare Utan gränser och gav 100 kr till projektet för varje halskedja  han gjort i 10 unika exemplar. Då fick man skivan med på köpet.


 

Granne med Owe ställde Karl Mårtens ut fågelbilder i tusch på handgjort papper. Dessa bilder tog formligen andan ur en!


Den sista bilden är en glada och häromkring har vi många glador. Just idag kunde jag stå en lång stund och iaktta en som hovrade så lågt över mig mitt i byn att man tydligt såg det skarpa ögat i det ljusa huvudet. Tyvärr hade jag inte råd att köpa bilden, tror den kostade ca 30 000 kronor. Men Karl Mårtens säljer också grafiska blad av en del bilder, det kan bli aktuellt, kanske.

8 kommentarer:

 1. Underbart, jag blir avundsjuk!
  Näst sista bilden, hur är bilderna fästa vid väggen? Det ser väldigt levande och läckert ut.

  SvaraRadera
 2. Tack för en underbar liten konstrunda i sena kvällstimmen. Fåglarna gör en verkligen andlös. Suveränt välgjorda, naturtrogna.

  SvaraRadera
 3. Carina:
  Dom hängde i nån slags klämmor, det kan man nog ana på bilderna men hur dom var fästade på baksidan vet jag inte, tyvärr.

  Karin:
  Väl bekomme! God natt och sov gott!

  SvaraRadera
 4. Jag har inga ord för att uttrycka hur enastående Karl Mårtens bilder är - liksom hans filosofi! Tyvärr ville bilderna inte bli större, utan jag fick nöja mig med de bese de frimärksstora målningarna.
  Margaretha

  SvaraRadera
 5. Margaretha:
  Visst är bilderna speciella! Om du går till KONTAKT på hans hemsida så finns där länk till hans agent som har bilder på litografierna - kanske du har bättre tur med förstoringen där. Jag kan förstora alla bilder på målningarna också. Men ibland är datorer tjuriga.

  SvaraRadera
 6. Jaha, typiskt att de ska vara så himla dyra de där fåglarna. En sådan hade jag mer än gärna haft på väggen.

  SvaraRadera
 7. Owe Johansson är en fantastisk silversmed! Jag äger en antal smycke som är tillverkade av honom! Det är bara en stor glädje att bära dessa skönheter....

  SvaraRadera