fredag 2 april 2010

Långfredagstema: I mitt påskägg vill jag ha nåt att titta på!

 Tainas första fredagstema infaller på långfredagen varför det passar med ett påsktema. Som tur är har hon inte valt nåt dystert tema som skulle passa med gammaldags långfredagar då man skulle avstå från alla underhållningsaktiviteter och inga affärer var öppna.

Om nu nån skulle få för sig att ge mig ett påskägg, vilket inte är  sannolikt,  så skulle jag önska att det var ett tittägg. Min mor påstår att jag som barn en gång fick ett fint tittägg av nån bekant, men till min förtrytelse har jag inte minsta minne av det. Om jag fick ett nu skulle det se ut så här


eller så här


eller möjligen så här


(Alla bilder från nätet)

Godiset inuti skulle vara mandelmassa av högsta kvalitet och belgisk choklad, allt skulpterat i utsökta former, förstås.

Jag brukar inte påskpynta i nån större utsträckning men om jag hittar mina näverpåskkärringar ska jag nåla upp dom på gardinen i köket i en lång rad!


Alla tillönskas en Glad Påsk!

8 kommentarer:

 1. Mums vad gott med marsipan och belgisk choklad (så länge det inte är de där äckliga marmorerade "sjöfrukterna" som är så populära att sälja på flygplatser. Jag lärde mig äta mörk choklad i Bryssel och dricka kaffe i Italien, kanske därför jag är lite kräsen ;-)
  Glad PÅsk!

  SvaraRadera
 2. Godmorgon! Redan hemma?

  Kan du inte ta bild på näverkärringarna om du hittar dem? De verkar intressanta.
  Om jag fick välja ett av dina påskägg så tog jag nog det med haren, tror jag. Men man blir ju rent av vankelmodig och vill ha alla egentligen.
  Skön dag önskas!

  SvaraRadera
 3. Tittägg? Har aldrig hört men det är ju en jättefin idè. Det skulle Minstingen tycka vara riktigt spännande. Hon älskar små ting och sitta och titta och fantisera kring. Måste googla mer om dessa ägg.

  Näverkärringarna var också något nytt. Tänk vad jag lär mig mycket i blogosfären ;)

  GLAD PÅSK!

  SvaraRadera
 4. Saltis: MANDELMASSA! Inte marsipan med en massa mjöl i, bara mandel(nyttigt) och socker(INTE nyttigt). Det måste väl ta ut vartannat, eller? Mums, i alla fall.

  SvaraRadera
 5. Ha ha, mandelmassa så klart! Mina föräldrar hade med sig mandelmassa från Sverige till fastlagsbullarna i februari och jag mumsade faktiskt i mig hela rullen över några veckor... Gott att äta rakt upp och ner till en kopp te eller kaffe.

  SvaraRadera
 6. De var söta! Har glömt bort att sådana finns

  SvaraRadera