lördag 20 februari 2010

Arkeologisk utgrävningDet finns vårtecken! Det har varit plusgrader idag och det har hörts porlande och droppande. Tittar man efter så sväller vissa knoppar och hängena i ormhasseln är klara, dom bara väntar på rätt signal.

 

Dagen har i stort ägnats åt vad som närmast kan betraktas som arkeologisk utgrävning. Vi insåg att det var dags att få bort snön fån uterumstaket och rensa hängrännorna där  från is och snö. När vädret växlar mellan tö och frost kan tråkiga konsekvenser annars uppstå. Vi har inte velat störa den vackra vyn i trädgården (eller inte orkat eftersom vi måste hålla dubbelinfart och en halv vändplats ren)  men nu var det dags att greppa snöskyffeln även på trädgårdssidan. För att komma åt tak och rännor måste väg röjas och nu är det ingen fjunsnö längre, mera i blybranschen. Nu är det i alla fall gjort. Vi tyckte varit duktiga som jobbat i tre timmar och unnade oss var sin fastlagsbulle till eftermiddagsfikat.
Och det snöar igen.


2 kommentarer:

  1. Ja det är väl nackdelen med allt det vackra, att det kan förstöra en del om man inte ser upp. Synd att ni blev tvungna att "sabotera" trädgården.

    SvaraRadera
  2. Marianne:
    Det snöar ordentligt igen just nu så det är säkert vackert i morgon igen . Men också ny snö på taket förstås.

    SvaraRadera