söndag 24 november 2013

Trötta fötter

Om vi i går var kulturella i San Francisco och besökte de Young-museet och Hockneyutställningen där liksom Legion of Honor of Honor-museet och Zornutställningen där så var vi desto "turistigare" idag.

Efter frukost på The Home Plate tog vi en trådbuss till en hållplats där den korsade den berömda Cable Car-linjen. Bussen kostar 75 cents för panschisar medan kabelspårvagnen kostar 6 dollar för alla. Man hoppas verkligen att dessa ålderstigna vagnar har bromsarna i gott skick för det går upp och ner i branta backar. Den kraftige föraren manövrerade sina två spakar mycket med hjälp av sin avsevärda vikt medan han mest hela tiden ivrigt drog i snöret till den pinglande klockan samtidigt utförande en liten dans på stället. Fort går det inte men man har ju en bedårande vy över Hyde Street och de vackra husen som klättrar i backarna.


Vi klev av vid ändhållplatsen vid Market Street och traskade en tur kring Union Square där jättejulgranen redan tronar och skridskobanan är full med folk.


Ganska snart styrde vi dock bort från shoppingområdet, hittade en ny buss mot turistmagneten nr 1, Fisherman's Warf.

Efter en rejäl promenad längs med hamnen som kantas av pirer kunde vi hoppa på en "vanlig" spårvagn och åka några hållplatser till The Ferry Building som nu är en jättemarknad med restauranger och massor av fina små affärer.
Det myllrade av folk men vi lyckades få plats utan att köa och få var sin tallrik clam chowder som smakade himmelskt.


Ytterligare promenad i omgivningarna gav mig ett oväntat möte med en Jean Dubuffet i rostfritt stål innan vi haffade en Pedicab som tog oss tillbaka till en lämplig busshållplats.


Utmattade hittade vi ett lämpligt café för en väl förtjänad cappucino innan vi vacklade tillbaka till hotellet där vi nu vilar våra trötta fötter.

PS. Det ser ut som om bilderna blir suddiga på bloggen men om man klickar på dem blir de skarpa! Mysko.

4 kommentarer:

 1. Men vad mystiskt med dina bilder. Det är precis som du skriver, att de är lite suddiga tills man klickar på dem.

  Jag läser det här inlägget som ett bidrag till lördagstemat: Finurliga lösningar. Och då tänker jag både på olika transportsystem och på den där pampiga chanukka-ljusstaken, tillsammans med julgranen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är när jag bloggar från BlogPress på paddan som bilderna blir suddiga. Måste vara en bugg i appen. Hoppas de fixar den så småningom för det är väldigt irriterande.

   Radera
 2. Ja, vad har hänt med bilderna?
  Sådär brukar det inte se ut, SKUMT.
  Ah, det är paddan som spökar. Ja, vi ska hoppas de fixar den irriterande buggen.
  Men bra att du har det så BRA i CA!!
  jag gillar SF, hoppas att jag får komma dit snart igen.

  SvaraRadera
 3. Verkligen härligt att kunna sitta här i ljuset från stearinljusen (och datorskärmen) och läsa om dina äventyr på andra sidan klotet, på ett ställe jag räknar med det är mycket ljusare och varmare. Njut vidare av turen!

  SvaraRadera