tisdag 23 juni 2009

Sommarkort

Under sommaren kan man åka 50 resor om vardera 3 timmar vart som helst med Skånetrafiken för 485 kronor. Man behöver inte åka många turer innan man gjort av med 485 pix till normalpris. Så idag invigde jag mitt kort och åkte till den akademiska ankdammen Lund. Nu på sommaren är den inte riktigt lika "akademisk", dvs full av studenter, som under terminerna.
Kulturen har en utställning om Signe Persson-Melin som är synnerligen sevärd!
Högklassig formgivning som vi alla sett i vardagen ända sen H-55, utställningen som satte svensk design på världskartan, har hennes, Stig Lindbergs och Viola Gråstens signaturer.
I Kulturens sparsmakade butik hittade jag en 2-årsfödelsedagspresent och en 50+ dito. Fint inslaget paket kunde man minsann få.
Om det är ekonomikrisen eller nåt annat som är orsaken vet jag inte men jag har nog aldrig sett så våldsamma realisationer överallt! Butikerna skyltade med "50% på ALLT I BUTIKEN". och det var minsann inte dåliga ting som nu reas bort. Jag håller mig emellertid tills rean på hemmaplan börjar; den är av tradition litet senare än som är vanligt idag.Jag vill helst stötta handeln nära mig. Om inte vi som bor här handlar här blir vi tvungna att åka iväg i framtiden.
Så jag knallade in på Konsthallen och såg utställningen där, Eva Löfdahls "Pi och omkring" (pi ska vara den grekiska bokstaven, eller talet 3,14 men jag hittar inte tecknet på tangentbordet). Utställningen är vit, det är "objekt" och installationer. Mina associationer gick till dressyrbana, fotbollsmål och Kreta. Konstnären har säkert tänkt sig nåt helt annat. Men jag tyckte det var intressant och jag gillade verkligen "pi-svampen". Länken går till ett bildspel om utställningen.
http://www.lundskonsthall.se/utstallningar/09pi.html
På väg till stationen inhandlade jag två stora påsar stenugnsbakat surdegsbröd hos Jakob bagare. Vi knaprade i oss var sin"rågbåt" till kvällsmat, mmmmm! Fabriksbakad vadd får vara för min del. Har jag inte ett lager gott bröd i frysen äter jag knäckebröd eller bakar själv surdegsbröd.
Utanför stationen i Lund stod ett "partytält" med reklam för nåt telefonbolag befolkat av påstridiga unga män. Både vid min ankomst och avfärd blev jag antastad på det sätt dom lärt sig på kurs, brrrr, och jag avvisade dom så vänligt och skämtsamt jag orkade. Stackars satar som måste acceptera ett sånt skitjobb! Jag skurar hellre toaletter än har deras jobb eller, ännu värre, telefonförsäljares! Aktar man sig inte blir man lätt omkullpratad, vilket kan stå en dyrt. Vi har vår hemtelefon NIXad så vi är ganska förskonade, tack och lov. Det är inte lika lätt att undvika gatumånglarna.

2 kommentarer:

  1. Oooo vad kul med din blogg!! Nu har man helt klart bättre koll på dig! Pratade med Christel om Hovdala i dag och hon ska också till pelargonutställningen, mamma ville också men kunde inte. Men jag ska definitivt med. Glöm förresten inte att du kan göra dina länkar klickbara, då hjälper du bloggläsaren och gör din blogg mer användarvänlig. Tips från coachen :)

    SvaraRadera
  2. Tack för tipset! Jag har nu hittat det verktyget. Jag tycker det är litet knöligt att lägga in bilder - det finns säkert ett bättre sätt än det jag hittat. Jag kan kanske få en lektion av tränaren!

    I en kommande blogg ska jag utgjuta mig över visst fikonspråk som ger mig utslag, bl.a. "coach".....

    SvaraRadera