måndag 19 juli 2010

Premiärrulle

Rulle och rulle, det är det ju inte numera utan ett litet löjligt flarn som kallas minneskort!
Det sitter i den här skönheten.Det är stort som två tumnaglar och rymmer 2500 bilder. Begrip det den som kan.


Min gamla digitalkamera har fått en smäll eller kläm och har blivit litet konstig i fasonen, är dessutom 5 år gammal och därmed "stenålders" i de här sammanhangen. Så nu har jag satsat på en stötsäker och vattensäker mojäng och med litet modernare snits på menyn.

Den inhandlades i Malmö i går och jag klickade som besatt under hemfärden genom en urskitig vindruta. Lugn, bara lugn, det var inte jag som körde...

Jag började redan i Ellas gammomommos, dvs min mors, trädgård.Vi åkte sen längs Linnégatan och de flera km långa rosenhäckarna som finns alltsedan jag var barn. Häcken gick förr mellan spårvagnsspåren, nu får vi vänta och se om det blir spårvagnstrafik igen om några år. Synd att dom tog bort rälsen, kanske.

I det här huset bodde en gång en viss Göran Persson. Numera lär han bo i ett torp.Vid ett rödljus i centrum kan man studera dessa erbjudanden.


I många år har man mötts av ett fult plank fullt med ful reklam vid infarten till Malmö från lundahållet. Numera möts man av en ännu fulare byggnad, ett nytt köpcentrum, förstås, med det fantasifulla namnet Entré. Man tar sig för pannan. Varför inte anlita en bättre arkitekt? Enda trösten vore att träden växer upp fort och döljer eländet. Och inte behövdes ett köpcentrum till med, enligt vad mig förtäljts, precis samma butikskedjor som överallt annars. Varför ska man då betala hutlöst för att parkera och knalla runt i detta åbäke till hus och titta på exakt samma utbud som på de andra ställena? Finns inte behov av andra slags byggnader? Det planerade nya konserthuset kunde väl legat här.


Men tröst finnes, slätten är så vacker med alla mognande sädesfält. Och, tänk, jag tycker vindmöllorna är vackra!
När vi börjar närma oss de norra delarna av Skåne välkomnar skogen oss.


På kvällen måste jag ju visa kameran för hästen! Jag tror hon tyckte den var fin. Det är bra med svans när flugorna attackerar.Finns det nåt mjukare och mysigare än en hästmule? Svar: Nej.

9 kommentarer:

 1. En hejare till kanon du har skaffat!
  Jag har varit så lite i Skåne, och tycker väl i sanningens namn bättre om berg än slätt, men får lov att erkänna att det är vackert!
  En puss på mulen från mig, nästa gång ni träffas.
  Margaretha
  Oh ja, vindmöllor - alla årsmodeller - är vackra!

  SvaraRadera
 2. Olgakatt,
  grattis till nyförvärvet!
  Jättetrevligt att få följa med på vägen till hästhagen (vad gör ju av alla skit som blir, den lär ju vara bra för rosor)
  Vindmöllor är vackra, vackra på många sätt.

  SvaraRadera
 3. Margaretha:
  Pussen ska levereras enligt önskan!

  Karin:
  Tack, tack!Just rosor är ju inte min specialitet men hästskit är bra till mycket annat också, bla sätter det bra fart på komposten. Jag bär hem hinkvis emellanåt. Det som samlas i kurran kommer en bonde och hämtar till sina åkrar och betet harvas så gödseln sprids. Annars blir det rator vid "toaletterna" där hästarna inte äter.

  SvaraRadera
 4. Fin smidig kamera.
  5 år var kort tid förr men nu anses ofta elektroniken och hushållsmaskinerna som gamla efter 5 år. Puh min första tvättmaskin blev 20 år och pappas kamera användes hela livet men nu.......datorn och mobiltelefon anses lastgamla efter 5 år. Eleverna skrattade åt min mobil.Nytt nytt

  SvaraRadera
 5. Det ser ut som om du har tänkt dig en äventyrlig fortsättning på fotografbanan. Vattentät och stötsäker, jo jag tackar! Grattis!
  Säger Uffe

  SvaraRadera
 6. Uffe:
  Välkommen till min blogg! Nja, så äventyrlig vet jag inte om den blir. Undervattensfotografi har jag nog inte tänkt, men det är ju bra om det blir störtregn på fjället att kameran tål litet. Och den gamla har jag ju lyckats klämma till skevhet!

  SvaraRadera
 7. Grattis till nya kameran! Du bör nog i alla fall avstå från att bada den. Något som inte skulle stå öppet på Mirrens dyra nya vatten- och stötsäkra kamera gjorde det, när ettåringen badade den i leksakspoolen och sen dess är den DÖD.

  Men din kamera är ju så liten att den ryms i en ficka så det är väl ingen risk för vatten, även om det störtregnar.

  Inom parentes badade han även sin fars ännu dyrare mobiltelefon i samma pool, när den lämnats på bordet i ett obevakat ögonblick. Men det vet man ju, att mobiltelefoner inte tål vatten.

  Jag önskar dig en skön fjällsemester utan mygg.
  Ingrid

  SvaraRadera
 8. Anna F&T:
  Mjäll av svårare art, har jag för mig.

  Musikanta:
  Tack, den har funkat utmärkt hittills! Den ska kunna fotografera under vatten också - unde förutsättning att luckorna är ordentligt stängda, förstås.
  Kan meddela att min iphone i alla fall tålde att badas i kattkiss... Tack och lov. Det hade inte varit kul att behöva berätta för reparatören vad den badat i!

  SvaraRadera