torsdag 26 maj 2011

Gå försiktigt på mattan!Man kan ha väldigt roligt med sina djur, särskilt om de också verkar ha roligt! Sonja älskar att åla sig fram under mattorna, man får se efter var man trampar.

Roligt tyckte min gamla häst, Malena 24 år, också att det var att komma ut i sommarskogen idag- liksom jag. Goda vännen K promenerade med beväpnad med en grensax för att röja några grenar i ansiktshöjd som annars kunde vara farliga om det skulle gå för fort nån gång; sånt vet man aldrig. K, som tog bilden, ville att Malena skulle spetsa öronen framåt men hon gjorde alldeles rätt - koncentrerade sig på sin ryttare och lyssnade på mig.

7 kommentarer:

 1. Åh vad katterna är uppfinningsrika och lekfulla, så kul de har med mattan :-)
  Jag får fortsätta att bearbeta Håkan - jag vill ha katt men inte han.

  Hästen var också fin, med sin lite kantiga bak. Hur gammal kan en häst bli?

  SvaraRadera
 2. Härliga bilder av busSonja och Olga. Hästbilden är magnifik!Du ser nästan ut som om du är på väg ut i fält precis som drottning Kristina eller någonting ditåt:)

  SvaraRadera
 3. Christina:
  Vill dina vovvar ha katt? Kanske viktigare att fråga dem än Håkan, haha!
  Redan 24 år är ganska gammalt för en halvblodshäst men jag hoppas på några år till; håll tummarna. Jag köpte henne som 4-åring så vi har ett långt förhållande bakom oss.
  Jo, hon är kantig om baken, omusklad och mager. Omusklad pga av att vi inte ridit i vinter och mager med avsikt pga att hon haft fång för några år sedan. Feta hästar får lätt fång, särskilt om de är gamla. Så jag har hellre en mager frisk häst än en fet och sjuk (som då antagligen måste avlivas).
  Men hon är blank, glad och pigg!

  Karin:
  Både jag och Malena är pacifister, haha! Så något fältslag blir det inte. Men tack för komplimangen, det är väldigt överdriven men rolig!

  SvaraRadera
 4. Så fina ni är, du och Malena!

  Ja visst är det skoj med mattor! Det är bara de riktigt tunga mattorna som ligger där de ska, alla andra åker runt både hit och dit.

  SvaraRadera
 5. olgakatt: Mina hundar vill verkligen ha katt, men på ett helt annat sätt än jag tänker mig det hela ;-)
  Jag tror att det med lite tålamod skulle gå att sammanföra en kattunge med pälstjejerna. Pälstjejerna är otroligt vänliga till sin natur, så jag tror de skulle bli kompisar rätt snart.
  Det är värre med Håkan.

  Tack för förklaringen om hästars ålder :-) Hon är jättefin och vackert tecknad.

  SvaraRadera
 6. Härligt!!!
  Det är så kul när de leker sådär katterna.
  Fina är ni du och Malena i skogen. Förstår att hon tyckte det var härligt att komma ut!
  Kram!

  SvaraRadera
 7. Marianne:
  Malena bär sin ålder med stil, tycker jag. Själv strävar jag dit också, haha!

  Christina:
  Vad är det för fel på Håkans relation till kattsläktet?? Jag har haft jagande bekanta som både bussat sina hundar på och skjutit alla katter de kunnat med motiveringen att de konkurrerar om viltet! Då har jag frågat om de verkligen äter råttor...
  Har svårt att tro att Håkan har det argumentet mot katt i huset. Hade ni inte problem med möss ett tag förresten?

  Saltis:
  Nog tror man att katten har humor när den leker så där!

  SvaraRadera