tisdag 31 januari 2012

Landskrona - världens centrum?

Upplevt på ett Öresundståg:

En upprörd man kommer marscherande genom vagnen strax innan tåget kommer fram till Hässleholm på väg mot Bromölla. Han är arg som ett bi för att inte tåget gått till Landskrona!

Han steg på i Danmark och det har han gjort MÅNGA gånger och ALLA tåg mot Sverige har gått till Landskrona!

Ingen gång har han noterat att Öresundstågen, förutom att gå längs västra kusten mot Helsingborg och Göteborg (och därmed passerat Landskrona), bl a också går mot Kristianstad, Växjö, Karlskrona, Hässleholm, Bromölla eller Kalmar och i alla dessa fall definitivt inte går via Landskrona.

Som tur är har jag i min iPhone Skånetrafikens app och kan meddela honom att om han går av i Hässleholm så går det ett Pågatåg mot Helsingborg efter en kvart. Han blir inte särskilt glad ändå och säger inte tack. Men sen är det nog inte så svårt att ta sig till Landskrona.

Centrum i hans värld.

Dock håller jag med honom om att konduktören kunde noterat slutstationen på hans biljett och gett honom ett tips att rätta till misstaget redan i Lund.

14 kommentarer:

 1. Var han nykter? I så fall var han ovanligt oförskämd som inte tackade för upplysningen som du gav honom. Kom att tänka på det gamla uttrycket "Alla vägar bär till Rom eller kanske hellre Landskrona"...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo, han var nykter men väldigt arg så han reagerade inte särskilt artigt.

   Radera
 2. Förstår inte varför det står 02.05 på min kommentar ovan. Nu är klockan 23.08 här hemma. Kan det bero på någon tid borta i Californien?
  Ingrid igen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det stämmer med Kalifornisk eftermiddagstid men jag har gett upp att begripa tidsangivelserna på Blogger.

   Radera
 3. Jadu sådana personer träffar man på ibland. Tyvärr. Men men.... Snällt av dig att ge honom information iallafall. Så han kunde komma dit han ville. Men oförskämt att han inte tackade!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inte var det kul att få skopan som konduktören skulle haft! Karln fortsatte ju att gaffla trots att jag höll med om att han skulle upplysts när han visade biljetten.
   Men numera är det inte helt ovanligt att man inte hinner få biljetten kollad innan man stiger av så det är nog bäst ändå att se till att man kommer på rätt tåg! Jag åkte en del regionaltåg i England förra året och det var väldigt förvirrande. Jag frågade och frågade, både personal och andra passagerare för att försäkra mig om att jag var på rätt tåg! Men, det är klart, om man är övertygad om att Landskrona är världens centrum så behöver man ju inte fråga...

   Radera
 4. Haha, ja Landskrona är ju en metropol... hur kan det finnas tåg som inte går dit...?

  SvaraRadera
 5. Ett tack kunde han väl kläckt ur sig iallafall. Men det är HANS värld, gu'bevars!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det tyckte jag med men min charm räckte inte, tydligen.

   Radera
 6. Jösses. Den ende han egentligen kunde vara arg på var ju egentligen han själv - det borde ju vara hans egna ansvar att komma på rätt tåg. Självklart går det andra tåg från Danmark till Sverige; nån har visst sovit i timmen. ;-)

  SvaraRadera
 7. Gnuttan:
  Nog har han sovit, denne man! Och haft en väldig tur som alltid hoppat på rätt tåg tidigare, hur han nu kan ha lyckats med det för det går många fler tåg som INTE passerar Landskrona än som gör det.

  SvaraRadera
 8. Ditt inlägg påminner mig om när jag också lyckades ta fel tåg när jag skulle till Landskrona. ;) http://iwillnevergiveup.blogg.se/2011/may/en-dag-pa-ven.html

  SvaraRadera
 9. Greetings. I am wondering if you would be interested in doing a link exchange?

  I see your website: http://www.blogger.com/comment.
  g?blogID=1815597596259657854&postID=8814014507953068716 and my website are structured around the same subject.
  I'd love to swap links or possibly guest author a article for you. Here is my personal e-mail: maryannmorey@gawab.com. You should contact me if you're even remotely interested.
  Thanks for your time.

  my web site - Sports Academy
  Have a look at my web site ... holland

  SvaraRadera