måndag 5 mars 2012

Julklapp!


Maken fick av goda vänner en jättestor amaryllislök i julklapp. Den har förvarats i uterummet hittills och inte rört på sig förrän nyss. Så nu har den fått flytta in i vardagsrumsfönstret och gläder oss med den första av tre blommor.

F ö kan jag meddela att nu börjar även snöklockorna spira i vår nordskånska trakt, vintergäck och snödroppar har jag fullt av. Anna of Sweden, längre söderut och nära kusten, har visat oss sina underbara snöklockor för länge sedan och jag började bli orolig att mina hade gått ut - det har hänt förut - men åtminstone några finns kvar.

Och snart är det vårdagjämning......

4 kommentarer:

 1. Underbart med vårtecken. Här har det varit ett par dagar med +15-16 och solsken. Vårdagjämnningen är på gång. Och vi ställer om till sommartid nu till helgen.

  SvaraRadera
 2. Ja, nu börjar väl vårtecknen att stå som spön i backen.
  Härligt.
  Det gör det ju här med, men efter den här vintern vi haft (mild) är jag inte förvånad över att ALLT är så tidigt.
  Ja, vi ställer om till sommartid i helgen som AM skriver. TRAMS!!! Avskyr hattandet med tiden...

  SvaraRadera
 3. Anne-Marie:
  Vi väntar några veckor med att ändra till sommartid - allt för att förvirra världen;)

  Annika:
  För vissa växter är det farliga tider här; soliga dagar som lockar fram dem, sen rejäl frost nattetid som kan knäcka knopparna. Bäst att inte städa i trädgården på ett bra tag.

  SvaraRadera
 4. Man blir alltid lika förvånad över vilken fantastisk växtkraft det finns i lökarna. Men så var det ju en STOR lök också...
  Här har bara några ynka små krokusar vågat sig fram - jag ska försöka komma ihåg att sätta några lökar till hösten. Än har vi väldigt kallt på nätterna så penseerna får vänta.
  Jag är heller inte mycket för att ändra på tiden - mår bäst av den "vanliga"...

  Ingrid, som håller på att tillfriskna efter en ovanligt besvärlig influensa som satte stopp på Stockholmsvistelsen efter två dagar.

  SvaraRadera