söndag 16 september 2012

Lördagstemat försvann i skogen....

Lördagstemat om mina gömmor försvann. Inte bland gömmorna utan i lingonskogen!
Där har jag nämligen tillbringat de senaste dagarna.


Vädret har varit nådigt i de småländska trakter jag vistats i och särskilt gårdagen var perfekt.
Vi hittade världens finaste lingonställe och var till slut tvungna att blunda och bara traska hem. Det fanns hur mycket lingon som helst men ryggarna ville inte böja sig mer och hinkarna var så gott som fulla. Dessutom finns nåt som heter rensa....
Det gjorde vi sedan vid sittande bord och hade det fortsatt gemytligt.Det känns gott att ha egna bär i frysen att ta fram till morgonfilen eller att göra sylt av i vinter. Och jobbet att kånka hem skörden på tåget var det väl värt.
Värdfolket ska ha stort tack för trevliga dagar!
PS. Hela dagen har Delta Rythm Boys sjungit om lingonröda tuvor i mitt huvud....

3 kommentarer:

 1. Det var ju synd att temat försvann, men lingon är naturligtvis mycket bättre. De finns ju kvar i alla fall till skillnad från allt som man skriver på bloggen :-)!
  Ha en trevlig resa till Åland och hälsa Karin och Uffe från mig.

  SvaraRadera
 2. Och vips verkar du ha klarat av temat för dagens Galleri-Fredag: Skördetid. Det är något visst med att plocka lingon, det tar så bra, till skillnad från de flesta andra bär. Och finns det något mer rogivande än att rensa lingon?

  SvaraRadera
 3. Lingonplockningen kan verkligen bli musik, jag sjunger i alla fall i skogen , men det är mest för att skrämma bort björnar. Och hur mycket musik det är kan nog diskuteras men jag sjunger i alla fall.

  SvaraRadera