måndag 10 december 2012

Svaret!

Bildgåtan föreställer något som kallades "Whiskyfabrik"! Jag skulle kalla det hembränning av risbrännvin. Det försiggick vid en bäck och hela byn var engagerad. Sen levererades enligt uppgift destillatet till uppköpare som buteljerade, satte på etikett och sålde eländet till hugade spekulanter. Och det i ett land där riset ofta inte räcker att föda familjerna hela året...
12 kommentarer:

 1. Haha, hade det på tungan, men... Då var det ju Pettas Karin som var närmast målet.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ha det inte på tungan, smakar nog pyton!

   Radera
 2. Hembränt!
  Tror nog ändå att Karin på Fox var närmast målet som hade det på tungan. Jag hade det inte ens i tanken. Tänkte på jäsning men mera i form av typ surkål...hoppas att brygden smakar rejält av mäsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har bekanta som smakat kinesiskt risbrännvin och de säger att det smakar som flygbränsle luktar. Skulle inte tro detta är bättre.

   Radera
 3. Så spännande att vara med på er resa. Tänk vilken annorlunda kultur. Whiskey-fabriken ser verkligen primitiv ut men man "tager vad man haver". :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. När det gäller sprittillverkning tager man verkligen vad man haver. Allt kolhydrathaltigt kan man jäsa till etanol. Fast jag förstår att du menar attiraljerna och där är det ju också så.

   Radera
 4. Visst är det lite märkligt att man alltid lyckas ordna till det med spriten, hur man än har det för övrigt.

  SvaraRadera
 5. Aha, WHISKEY!!
  DET hade jag nog aldrig kunnat gissa,
  Undrar just hur den smakade???

  SvaraRadera
 6. Oj där ser man!!
  Lite annorlunda mot det single malt distilleri jag besökte i Skottland för länge sedan. :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Har besökt ett antal distilleries i Scotland (inkl Black&Whites supermoderna botteling plant) och de var VÄLDIGT annorlunda!

   Radera