onsdag 25 september 2013

Bra katt roar sig själv!

Köpta kattleksaker göre sig icke besvär hos våra damer. Kattmyntedoftande tygmöss är intressanta i ca 2 minuter. Kulor som rullar - gäsp. Intrikata manicker med godis inuti - tag ut det, dumma människa, annars struntar jag i det! Leksaker som är roliga är
1) snören (farligt, får ej användas utan övervakning!)
2) laserpekaren
3) lådor och kartonger - bäst av allt!

Så om det ser skräpigt ut med diverse illa medfarna kartonger i hörnen så är det kattleksaker, bara så ni vet.

8 kommentarer:

 1. Åskar instämmer i allt du säger, utom den fåniga laserpekaren, men vill att du lägger till gummisnoddar. Vilket även testar hans människas uppmärksamhet ity folket som hemsöker oss dräller slika omkring sig.
  M & Å

  SvaraRadera
  Svar
  1. Laserpekaren är det lustigt med. Vi har haft katter som tittat medlidande på oss och gäspat åt den, de här två älskar den. Olga gillar gummisnoddar, Sonja bryr sig inte ett dugg. Som sagt, de här varelserna är oförutsägbara!

   Radera
 2. P.S. underbar bild av Sonjas ögon!

  SvaraRadera
 3. Håller med em. Underbar bild!
  Ingrid

  SvaraRadera
 4. Vår katt Alexander begick dagligen lustmord på ett litet nystan med en tåt som hängde löst, som en råttsvans. Jagade runt, runt, med nystanet framför sig innan han kastade sig över det och satte käkarna i det. Levande möss var han dock mer handfallen inför, dem lät han mig fånga i stället, med hjälp av en skokartong.

  SvaraRadera
 5. Man får bara vara uppmärksam så att garn eller snören blir uppätna, det kan bli dödliga skador i mag-tarmkanalen. Jag har bekanta vars katter blivit opererade och/eller avlivade pga av olämpliga leksaker. Katter är visserligen "kräsnare" än hundar i detta avseende men ibland inte kräsna nog.

  SvaraRadera