fredag 25 december 2015

Julklappar

Jag har fått trevliga och välkomna julklappar, tack, tack!
Dagarna före jul fick jag också några hjärtevärmande uppmuntringar. 
Den första orsakades av en felplockad vara i New York i för några månader sedan. Jag upptäckte inte förrän jag kom hem till Sverige att Victoria's Secretbutiken på Lexington Ave lagt fel storlek på min inköpta BH i påsen. Jag stoppade den i ett kuvert med kopia på kvittot och ett förklarande brev och postade. Det tog sin lilla tid  men en dag stod postbilen på uppfarten med ett paket från Fedex med min rätta BH. I paketet låg en handskriven lapp med ursäkt samt meddelandet att de tagit $1,5 för mycket betalt och nu satt tillbaka pengarna på mitt kort! Jag tackade via ett meddelande på företagets facebooksida och fick genast ett svar att man vidarebefordrade meddelandet till rätt butik. Schyst!

Lillejulafton hade jag ett ärende till den närbelägna staden och som väntat var det inte lätt att hitta parkering. Jag ställde mig att vänta på en av parkeringarna och hoppades att någon strax skulle hämta sin bil. Efter ca 2 minuter kom en kille och körde ut sin bil och jag fick en ruta. Men han körde inte iväg utan ställde sin bil åt sidan och när jag gick mot automaten för att betala min biljett steg han ur bilen och räckte mig sin - med ytterligare 1 timmes parkeringstid på! Sånt gör en glad för resten av dagen, eller hur!

Fortsatt julefrid tillönskas er alla! Själv fortsätter jag med mitt fina juklappspussel! Det ska bli tre lager av hela Manhattan!

12 kommentarer:

 1. Pussel! Ingen dum idé. Det skall jag pröva.
  Hälsningar
  Birgitta

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det här pusslet, en julklapp, är fantastiskt! Först lägger man botten som en karta av Manhattan på 1700-talet. Sen bygger man på två nivåer till, ett sekel i taget. En historielektion på köpet! Men det lär ta minst en vecka....

   Radera
 2. Vad trevligt med artighet, ärlighet och hjälpsamhet! Jag har stött på samma sak i jul, bara supertrevliga expediter, roliga samtal i bokhandeln som gör att man får lust att stanna resten av eftermiddagen där, extremt hjälpsamma personer överallt när jag kört runt med senaste barnbarnet i vagn och väldigt vänlig restaurangpersonal. som om det funnes en överenskommelse om att det där med julhets, det struntar vi i. Vi kan väl bara ha trevligt i stället!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Egentligen är det konstigt att man blir både förvånad och glad över det som borde vara självklart - artighet och vänlighet. Jag märker dock att det är väldigt lätt att få ett leende - bara man själv ler först! Vissa dagar gör jag det till en sport, det funkar i 99 fall av hundra😊

   Radera
 3. Visst är det skönt att hjälpsamhet sprider sig mer och mer. Här i byn finns det parkeringsautomater som bara tar mynt och folk blir väldigt fundersamma när jag delar med mig några kronor. Ett parkeringskvitto är tydligen lättare att ta emot.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har nån tjurig automat som emellanåt inte vill ta emot nåt alls. Då ringer jag felnumret och räknar upp bilnumren för hela kön. Det brukar också uppskattas. Gratis parkering blir det också.

   Radera
 4. Det var inte dåligt vilken service du fick av butiken i New York. Sådant blir man glad av.
  Och vilket flyt du hade med parkerings"klappen". :) Alla handlingar blir som ringar på vattnet.
  Ha en fortsatt fin helg!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst blir man glad av spontan vänlighet. Trist bara att det enl statistik krävs 8 vänligheter för att väga upp en ovänlighet. Hade varit bättre tvärtom!

   Radera
 5. Lite pussel med att få rätt storlek på BH
  Stort pussel med MH :-)

  SvaraRadera
 6. Vilken service! Och tur att leveransen med rätt bh inte fastnade i svenska tullen så du fick betala extra.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, verkligen tur att jag slapp tull. Jag tror att man gör stickprov i tullen. Jag har beställt saker från USA för en billig peng och ibland fått betala mer i tull än priset, ibland ingen tull alls. Numera gör jag oftast så att jag adresserar till en god vän i USA som sen skickar prylen till mig som gåva. Bilr alltid billigare porto totalt och ingen tull.

   Radera