fredag 30 april 2010

Fredagstema: Gud, såå pinsamt!


Jag vet inte om det räknas som fusk, men min historia är inte min egen upplevelse. Emellertid ringde personen själv samma dag och berättade vad som hänt - med en stor portion självironi och humor - och hon vet att jag berättar historien ibland.
Vår bekant, E, som nu är pensionär sedan länge, arbetade i sjukvården hela sitt yrkesliv. Hon hade    utbildning till sjukvårdsbiträde och en kurs i respiratorvård, därtill 25 års praktisk erfarenhet av intensivvård, när man plötsligt skulle vara minst utbildad undersköterska för att duga. Så vid fyllda 50 år satte hon sig på skolbänken igen, klarade all teori med glans och skickades ut på praktik. En dag befann hon sig på praktik på ett sjukhem i staden. Den sortens vård var hon också van vid. Hon hade skött om sina morföräldrar på deras ålders höst och nu även sin mamma. Hon jobbade på sjukhuset med intensivvård på nätterna och vårdade mamma hemma på dagarna. Tala om praktik!
Nå. Den här dagen skulle di gamle och sjuke underhållas till kaffet i nån större sal på sjukhemmet.  
E beskrev den underhållande damen som en "bårlärka" som lät alldeles förskräckligt illa. 


Hon tyckte väldigt synd om alla patienter som körts till salen i sängar och rullstolar och letts dit om de kunde gå. Ingen tycktes ju kunna smita av sig själv. I ett hörn satt en liten gubbe och hukade med sin kaffekopp och bulle bredvid sig. Han varken drack av kaffet eller åt av bullen och för att göra honom litet mindre olycklig smög E bort till honom och frågade om han inte ville ha sitt kaffe. Jo, det ville han. Så hon tog koppen och höll fram, han drack, och så höll hon fram bullen och han bet och tuggade och fick en slurk kaffe till. Efter en stund frågade E - som ju var ny på stället - om han hade varit länge på sjukhemmet. "Nä vars, en timme eller så. Fruan och jag är här och hälsar på svärmor"!
Tablå.

(Bilder från internet)

Detta var Tainas sista fredagstema. Vi tackar för verkligt utmanade ämnen. Det har varit roligt att läsa alla varianter och mycket har varit lärorikt. Om jag förstått rätt kommer Bejla på Isflaket att ta över i maj. Kom an, bara, Bejla! Vi är beredda.

14 kommentarer:

 1. Ett stort skratt för den härliga fadäsen!
  tänk att han tog emot kaffe och bulle på det sättet fastän han bara var gäst:). Otroligt!
  För att inte tala om hur E. måste ha känt sig.

  SvaraRadera
 2. Det slår mina upplevelser, haha! Fantastisk historia...

  SvaraRadera
 3. Gillar!! Tack för skrattet!!
  OH jösses vad din kompis måste ha skämts!
  Men roligt var det!!

  SvaraRadera
 4. Karin:
  Ja, hon sa att hon aldrig hade önskat sig en lucka i golvet mer!

  Musikanta:
  Nja, det vet jag inte precis - dina är rätt salta också!

  Annika: Väl bekomme, vi flinar fortfarande efter alla dessa år!

  SvaraRadera
 5. Haha! Ja du det är inte alltid lätt.....
  :-)

  SvaraRadera
 6. Hahahahaha! Åh, hjäp! Och så underbart du har illustrerat!

  SvaraRadera
 7. Saltis:
  Ibland anstränger man sig för mycket!

  Sunflake:
  Så kan det gå..

  Marianne:
  E önskade nog hjälp just då! Men helst en lucka i golvet.

  SvaraRadera
 8. Ha ha ha, så himla roligt!! MEN, han kunde ju ha sagt något!? Han kanske tyckte det var skönt att bli omhändertagen :D
  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 9. Petra:
  Ja, varför i fridens dar protesterade inte gubben?
  Ha det gott själv i kaotiska Belgien! Ska ni på husjakt, kanske?

  SvaraRadera
 10. Åh NEJ så pinsamt!!!! Min bror gjorde samma misstag för herrans många år sedan när han sommarjobbade på ett mentalsjukhus och trodde att personen utanför "gallret" till korridoren hade rymt. Han tog tag i armen på personen och talade lugnt och sa "Nu ska vi se till att Du kommer in på rummet igen, för här ute kan det vara farligt förstår du". Det visade sig vara en psykiatriker!

  Hoppas du får en fortsatt trevlig helg!

  SvaraRadera
 11. Taina:
  Det är det klassiska misstaget - man påstår ibland att psykiater är tokigare än patienterna! Ingen rök utan eld, men liitet överdrivet är det nog. Stackars din bror, haha. Idag tycker han väl det är kul, förstås, och menar att han egentligen hade rätt.

  SvaraRadera
 12. Hahahaha, tänk att han inte sa nåt? Verkligen en lustig tabbe.

  Trevlig helg!

  SvaraRadera
 13. Haha, vad kul, fast tycker det borde vara mer pinsamt för gubben som lät sig matas!

  SvaraRadera