fredag 2 april 2010

Näverkärringarna på plats!

Minsann, jag hittade dom!
Vårgardinen är struken och upphängd, kärringarna har fått sig en paraffinoljeomgång och är uppnålade i gardinen! Dom är 10 stycken så dom har sällskap av varandra.

10 kommentarer:

 1. Oj, så fina de är de små näverkärringarna!
  Tack för titten!
  (vad har du för något på utsidan som är så grönt den här årstiden?)
  Karin

  SvaraRadera
 2. Saltis:
  Tack, detsamma!!

  Karin:
  Rhododendron busken är städsegrön, en vanlig lilablommande parkrhodendron. Får se hur den blommar sen, en del knoppar har fått skam i vinter.

  SvaraRadera
 3. Där ser man, vi har ju detsamma rakt framför våra näsor, men de är ju fortfarande vita av snön:).

  SvaraRadera
 4. Vilka fina näverkärringarna! Är de mycket gamla? Jag tycker så mycket om vårt gamla påskpynt hemma hos mina föräldrar och har försökt att hitta "gediget" påskpynt själv men det mesta man hittar utomlands är krafs i plast.. Några gånger har jag hittat lite finare pynt hemma, förhoppningsvis blir det ett påskris nästa år!? (om vi har en trädgård, det är inte så lätt att hitta ris att köpa i Belgien)

  SvaraRadera
 5. Karin:
  Snön är vi av med nu. Bara på få ställen finns en ynklig, svartnad liten hög kvar. Men häromdagen snöade det faktiskt en liten stund, inget som la sig, tack och lov.

  Petra:
  Näverkärringarna har jag fått i present för många år sen. Dom är faktiskt signerade inuti: K.M. 90, står det och det kan stämma att jag fått dom för ca 20 år sedan. Jag är inte mycket för pynt men dom här gillar jag skarpt!

  SvaraRadera
 6. SÅ fina de är! Jag har i halm men de går ju sönder tyvärr.

  SvaraRadera
 7. Simone:
  Även nävern blir spröd med tiden men kan underhållas med paraffinolja! Halmsaker är jättefint men ömtåligt, har en hel del julpynt av halm.

  SvaraRadera
 8. Tack för att vi fick se dem! Jättefina, verkligen.

  SvaraRadera