fredag 22 april 2011

Fredagstema: På grillen

Nillas sista tema gäller vad vi plägar grilla och jag förstår att hon menar att säsongen för utegrillen snart börjar - om den inte redan gjort det.

För min del blir det enkelt och kort. Vi är nämligen inte några entusiastiska grillare. Visst kan det bli gott och vara väldigt trevligt om man är några som hjälps åt. Men maken är definitivt inte intresserad, han tvärvägrar att bli involverad. Ensam klarar man inte av allt annat omkring dessutom, grillningen är ju bara en del av måltiden.
Visst har vi en utegrill, men det är flera år sedan den var framme. Ska sanningen fram är det enligt min åsikt ganska överreklamerat med utegrillning. Används tändvätska både luktar och smakar det dessutom illa. Jag uppskattar INTE när grannarna tänder sina grillar med kemikalier. När jag någon gång utegrillar tänder jag med en elektrisk "slev" under kolet.

Annars grillar jag helst i min vanliga ugn, då har jag koll på allt på en gång. Inget tar fyr, barn kommer inte till skada och jag kan beräkna när allt ska bli färdigt.

En helt annan sak är att grilla en nyfångad röding över brasglöden på fjället efter en hel dag på hästryggen...
(Bilden från nätet)
Härmed tackar vi Nilla för ämnena i april månad! Det har varit trevligt och utmanande och nu tillönskas alla en Glad Påsk!
Det var förresten roligt att se så många bloggvänner på Blåkulla förliden natt! Idag behöver både vi och katterna vila.

6 kommentarer:

 1. Nu var du väl lite snabb va? :-) ;-) Grillning är ju nästa fredag. Men det gör inget. Apropå grillning så avskyr jag också tändvätska! Vi använder aldrig det hemma, utan el-grilltändare.
  Ha en fin påsk!

  SvaraRadera
 2. Så trevligt att jag inte är ensam om att tycka så om grillning!
  Margaretha
  som varken förstår vitsen
  med grillning eller pynt

  SvaraRadera
 3. Nilla:
  Ja, och alldeles virrig!! Men nu blev det som det blev och påskpyntat har jag inte heller! Suck. Kanske jag tar ner julgardinen nån dag framöver!
  Glad Påsk i alla fall!

  Margaretha:
  Vi är minst två...

  SvaraRadera
 4. Rödingen skulle jag definitivt inte ha någonting emot att få äta.

  Vi grillar året runt däremot och tycker inte alls att det är överreklamerat utan till och med underreklamerat. Enkelt och gott!
  Tur att smaken är som baken:)

  Glad påsk och en fin dag önskas för övrigt!

  SvaraRadera
 5. Vi är faktiskt inte heller några tokiga grillare, även om vi köpt en lite praktisk grill till husbilen nu. Godast att grilla är fisk... :)

  SvaraRadera
 6. Hihi, ja här var du tidig. ;-) Grillning av nyfångat ute i naturen, ja det är det få saker som slår, helt enig! Sedan är vi dock flitiga grillare, men riktigt flitiga blev vi inte före vi fick gasgrillen - som att laga mat i en ugn/på en stekpanna, lätt att reglera, planera tiden osv. Fast det är klart; det är en fördel om man är minst två; en som grillar och en som fixar sallader, bordsdukning osv. Annars blir det väldigt mycket springande fram och tillbaka. Tändväska har aldrig varit min grej heller, dock fungerade det ganska bra med en grilltändare (ett sådant där rör) den gång vi hade kolgrill.

  SvaraRadera