tisdag 2 augusti 2011

Glyndebourne

Vid operaföreställning på Glyndebourne klär man upp sig och har picknick på gräset i den vackra parken. Champagne före föreställningen och middag i den 90 minuter långa pausen. Vår föreställning av Donizettis Kärleksdrycken begåvades med ett perfekt väder - så hade det inte varit i början av säsongen, fick vi veta. Vi kom i god tid och kunde flanera och studera andra besökare litet så där engelskt diskret men slog oss ändå i slang med några picknick-grannar och hjälptes åt att fotografera varandra. Vissa sällskap var utrustade med bord och stolar och kyld champagne, vi nöjde oss med enklare variant och vår ploughmans lunch smakade utmärkt.Här var det förbeställt blomsterdekorerat bord med champagne


Denne gentleman lät hustrun promenera omkring bäst hon ville; han hade med sig en god bok.

Litet avskildhet för dem som så önskade fanns att tillgå i parkens många hörn.


Det blev fler och fler som slog sig ner.

Under tak i loftgången på själva operahuset kunde man boka bord till pausen - om man ville punga ut med en hel del pund.

Man kan stå och äta också.

I själva slottet kunde man bese The Organ Room under anbefalld tystnad; det är ett rum för kontemplation. Det var här det hela en gång började på 1930-talet och på hemsidan kan man hitta videosnuttar med intervjuer i just det här rummet.

Vi såg många vackra klänningar men den här var min favorit.

Plötsligt mötte jag den här damen och tänkte genast Moore, eller?

Jo, minsann! Och utlånad till Glyndebourne av Tate enligt donatorernas speciella önskan.
Inne i operahuset fick man inte fotografera alls. Föreställningen var förstås lysande med den nuvarande godsherrens hustru, Danielle de Niese som Adina. Endast sångare av världsklass förekommer på Glyndebourne. Jag blev fast besluten att ta mig hit en en dag efter att ha sett Ann-Sofie von Otter som Carmen i en TV-sändning härifrån för ett antal år sedan. Jag letade efter ett smakprov på Danielle de Niese i en Donizettiopera men får nöja med mig den här i en föreställning av Cosi fan tutte. Var så goda, ni som vill se och höra en stjärna!

8 kommentarer:

 1. Gentlemannen med boken hade väl hittat den perfekta kombinationen - först god musik, se'n en bok i en vacker park!
  Margaretha
  som nog tycker att
  Moors klänning är
  finare än din
  favorit

  SvaraRadera
 2. Jag säger som vanligt: härligt att få resa jorden runt med sina bloggvänner! Favoriten är nog min favorit också, jag hade någonting liknande på sextiotalet men förstås på en litet annorlunda kropp än just nu

  Karin

  SvaraRadera
 3. Roligt att se hur det ser ut i Glyndebourne - har aldrig sett några foton därifrån tidigare. Det är tydligen smoking som gäller för herrarna - inte lika elegant för damerna dock. Saknar de engelska hattarna! En upplevelse måste det i alla fall ha varit att komma dit.

  Ingrid, som just nu sitter och lyssnar på Sarah Dawn Finers "kärleksvisa" på youtube, som hon måste ackompanjera på bröllop på lördag och som hon inte är speciellt imponerad av milt sagt...

  SvaraRadera
 4. Margaretha:
  Kombinationen är naturligtvis oslagbar!

  Karin:
  Det fanns många betydligt "flådigare" stasser med blommor, guld och volanger men den här var så precis rätt på damen som bar den.

  Ingrid:
  Det fanns, som, ovan sagts, många väldigt fina stasser på damer men jag är ingen vidare paparazzi. Vi undrade också först varför inga hattar exponerades men kom sen på att vi ju var på opera! Då kan man inte ha hatt!
  Däremot passerade min reskamrat Buckingham Palace i London där det stod en lång kö till drottningens garden party. DÄR var hattarna med.

  SvaraRadera
 5. Vilken härlig upplevelse det måste ha varit! Ploughman's lunch åt alltid mina föräldrar på pubarna när vi bodde i England, jag åt jacket potato med cheddar. Skulle så gärna resa runt på engelska landsbygden och bo och äta på pubar, någongång i framtiden...
  Hoppas att ni har haft det mysigt med Saltis och Lill-Skruttan och Marianne idag!

  SvaraRadera
 6. Petchie:
  Engelska landsbygden lämpar sig ypperligt att kuska runt på! Jag har ett antal gånger bilar runt både i England och Skottland med för den delen, åkt dit näsan pekat och stannat där det sett trevligt ut! Härligt avstressande och oftast väldigt pittoreskt.
  Vi hade det jättemysigt, förstås. Saltis har varit flitig med kameran, det har jag inte hunnit vara.

  SvaraRadera
 7. Jag undrar hur du bar dig åt för att kommentera på min nya blogg? Jag har försökt att svara på din kommentar, men blir utkastad varje gång. Har både försökt på mitt Googlekonto och på Open ID. Bloggblad skrev också att hon inte lyckades kommentera...

  Jag ser att jag inte har "Namn och webadress" eller "Anonymt" som välja profil på bloggen. Men på Musikantabloggen behöver jag aldrig välja profil när jag kommenterar. Konstigt.

  SvaraRadera
 8. Ingrid:
  Det ser ut precis som vanligt - inget konstigt alls. Så länge jag är inloggad på google kommer min signatur automatiskt upp när jag kommenterar. Jag ser också att de alternativen som du nämner saknas. Kan det ha med nån inställning att göra?

  SvaraRadera