tisdag 27 september 2011

Det brusar..

..av trafikljud dygnet runt här i New York City. Mitt rum vätter ut mot East River och Queensboro Bridge och har från 22:a våningen en fantastisk utsikt men på köpet dånet och sirenerna från trafiken.
Jag hyr in mig hos trevliga K och L och deras katt PJ och idag kunde K göra mig sällskap till MoMa och den där pågående stora De Kooning-utställningen. Den är nästan alltför stor för att vara smältbar på ett besök. Tyvärr fick man inte fotografera men googla gärna på konstnären! Han är svår att sätta en enda etikett på men jag tror att jag läste "abstrakt - expressionism" någonstans idag.

Jag fick också hälsat på min favorit: reliefskulpturerna "The Back" av Matisse, samma verk som finns i replik på Tate Modern och här i museets trädgård.
Tyvärr har jag inte ännu någon app i paddan jag skriver på som gör att jag kan lägga in bilder på bloggen. Måste skaffa det!

Efter en god lunch på balkongen över trädgården tog vi en lång promenad längs med Hudsonfloden där det finns fina promenadstråk med parker, planteringar och konstverk att beskåda. Jag kan säkert påstå att morgondagen kommer att innebära en del träningsvärk i benen efter denna dag. Vi gav oss iväg på morgonen vid 9.30 och var hemma kl 18! OK, vi tog Metro och buss hem från West 79/Broadway till East 63/York.

Sen åt jag middag med Saltis och nevön från deras nya Slow Cooker medan Ella och hennes kompis W lekte ivrigt och emellanåt något högljutt.

Tror jag kommer att sova djupt - trots trafikdånet!

6 kommentarer:

 1. Allt verkar vara precis som det skall vara. Skall googla och läsa på. Gissar att du kommer att visa bilder av både det ena och det andra när du väl är hemma igen.
  Ha det fortsatt bra i New York!

  SvaraRadera
 2. Ännu en konstnär med en spännande utveckling! Ser att hans fru också var målande konstnär - och det veter fåglarna om jag inte gillar hennes konst bättre.
  Margaretha
  som ska fortsätta
  att bilda sig nu

  SvaraRadera
 3. Det låter häftigt med De Kooning-utställningen, gillar hans grejer. Synd att du inte fick plåta.
  Lite fult tänker jag att det måste gå lätt att smygfota med en padda ;-)
  Åh vad jag skulle vilja ha en padda, men jag har inte riktigt råd just nu, får nöja mig med att fingra på en kompis padda så länge...

  SvaraRadera
 4. Karin:
  Jo det blir nog bilder vad det lider!

  Margaretha:
  Utställningen är så gigantisk att det finns både sånt man gillar och sånt man tycker är gräsligt. Men visst är det typiskt att "de Kooning" automatiskt betyder Willem och inte Elaine som i mina ögon också verkar vara mer sympatisk som konstnär och människa.

  Christina:
  Med alla vakter med argusögon i varje vrå lär det inte vara så lätt att smygfotografera

  SvaraRadera
 5. Christina:
  ..och min padda är första generation utan kamera, dessutom.

  SvaraRadera
 6. VAD bra du har det i NYC i fukten!
  Trevligt att du och hyresvärdinnan kommer så bra överens.
  Förstår att du somnar ovaggad.
  Slow cooker mat är så god. Imorrn tänker jag nog köra ett recept på bloggen, eller på to...
  Fortsätt att ha det toppen.
  OCH ja, det blir Macbook för mig. TACK för pepp och råd!!!

  SvaraRadera