lördag 17 december 2011

På begäran

Jag har privat låtit undslippa mig att jag blev erbjuden av en god vän, Kristina Sörskog i Osby, som har ett företag, Schewia Form, att visa litet av mina silveralster när hon hade Öppet Hus i slutet av november. Hon har detta som en återkommande tradition varje höst. Förutom hennes egna linnekläder, ofta med fina tryck, finns också närproducerade ätbara produkter och andra hantverkares saker, t ex träsmycken och stickade ting.


I min garderob hänger de här linneklänningarna Kristina sytt och tryckt på.
Halvvantarna i ull stickar Kristinas mamma. Ett par värmer numera Saltis tassar när hon joggar i Central Park!
De underbara träsmyckena tillverkas av Linda Sandström. Ängeln har jag haft i flera år, fågeln fick följa med hem den här gången. Klicka gärna bilden större och studera ängelns min!

I ett annat hus visar Kristinas sambo sin smalspåriga järnvägsmodell, ett imponerande arbete där alla hus och tåg har en verklig förlaga.


Till mina silversaker hade maken snickrat en liten träbock där jag kunde hänga upp det allra mesta. Det vara bara de små ängla-"pinsen" och ett par broscher som fick bo i en ask bredvid. Pinnarna som örhängena hänger på är runda tandpetare av trä.

Det är Kristina själv som poserar i vacker vit linnedress. Som synes har vissa av silversakerna litet julanstrykning men långt ifrån alla.Det finns litet mer på "bocken" än vad som syns på detaljbilderna.
Hoppas jag härmed har stillat "vissa personers" nyfikenhet!

8 kommentarer:

 1. Du är så blygsam Olgakatt!
  Du kunde visa alla bilder i mycket större format än vad du gör men jag får väl ge mig för den här gången. Jag vet ju från tidigare att du gör jättefina smycken:)
  En utmärkt hantverkare som kunde leva på sin konst, är vad du är.
  Allt som du har visat nu är fint och härligt.
  Tack för titten!
  En av de vissa personerna hälsar

  SvaraRadera
 2. Roligt att se utställningen! Håller helt med Karin om att du är en sann konstnär som kan leva på sitt hantverk, eller en sann hantverkare som kan leva på sin konst, vilket du nu föredrar :-).
  En annan av de vissa personerna önskar dig en skön fjärde advent.

  SvaraRadera
 3. Å vad roligt att du visar, men jag håller med Pettas-Karin. Jag hade gärna sett mer av dina verk på lite närmare håll. :-)
  Kul att få se Kristina som gjort mina otroligt sköna vantar också! Hälsa gärna och tacka!!!
  :-)

  SvaraRadera
 4. Otroligt fina saker!!
  Jag är så impad!
  Håller med tjejerna ovan, fler närbilder hade varit kul :-)
  Lyllos Saltis som har så fina vantar också!

  SvaraRadera
 5. Karin:
  Tack för komplimangen, men leva på silvret går verkligen inte! Jag är glad för bidrag till material och utrustning.

  Ingrid:
  Tack och tack detsamma!

  Saltis:
  Det är Kristinas mamma som stickar!

  Annika:
  Tack! Vill du se mer på nära håll får du komma hit och titta;)

  SvaraRadera
 6. Det är väl tyvärr inte många konsthantverkare som kan leva på sin konst hur skickliga de än är. De flesta konstnärer och konsthantverkare brukar ju ha minst ett jobb på sidan av konsten, för att överleva. Så hade du hankat dig fram på silvret i ditt yrkesverksamma liv, skulle din pension idag inte vara så mycket att hurra för.
  Margaretha

  SvaraRadera
 7. Margaretha:
  Ack, så sant! Jag känner ett flertal, både "riktiga" konstnärer och konsthantverkare som får vara så snälla att städa, jobba i hemtjänsten, köra truck, undervisa, guida på museum eller ta vilket påhugg som helst för att kunna få mat på bordet. Deras pensioner ska vi nog inte ens tala om.

  SvaraRadera
 8. Å så roligt att få se dina vackra smycken! Den lilla välgjorda träställningen är perfekt till.

  SvaraRadera