söndag 10 februari 2013

Dagens roligaste!

När jag slog upp min älskade papperstidning i morse och raskt tog mig till Kulturbilagan läste jag detta med ett stort leende.
6 kommentarer:

 1. Barbro Alving blev fast i tullen i något exotiskt land, eftersom man ansåg det otroligt att ett kvinnonamn kunde sluta på o - alltså måste hon ha snott passet.
  margaretha
  i nattmössan

  SvaraRadera
  Svar
  1. En märkligt inskränkt uppfattning att ens eget språk är internationellt har jag även märkt i Sverige. En katt vi hade hette Petruschka i stamboken, dvs lille Peter, men det var en hona. När jag frågade uppfödaren varför hon gett katten ett pojknamn menade hon att det ju slutade på A och då var ett flicknamn. Nikita förekommer också i Sverige som flicknamn liksom Vanja (lille Ivan) och för en som kan litet ryska blir det väldigt fel. Men man kanske ska se det positivt i stället som ett steg på vägen till jämställdhet? Karl-Astrid nästa!

   Radera
 2. Håller med Margaretha om att det faktiskt finns mansnamn som slutar på -a och kvinnonamn som slutar på -o. Annars var det en rolig artikel - underligt att hon inte skrev om hen...
  Ingrid som helt nyss bestämde sig för att lämna Mogata för Mälarhöjden i morgon. Rapport kommer därifrån så småningom.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Rubriken över spalten i papperstidningen var just HENHYLLAN.

   Radera
 3. Det var roligt och det var ju på tal om just de som tror att användning av "hen" leder till (köns)samhällets förfall

  SvaraRadera
  Svar
  1. Avvägd ironi är den bästa humorn!

   Radera