torsdag 14 mars 2013

Bakslag
Så var det snö igen... Inte nog med de kalla nätterna - som kallast för ett par dagar sedan med minus 12 - nu kom det vitt också. T o m så mycket att plogen kom i morse och skrapade gång- och cykelbanorna.

Litet tröstande att en duva höll konsert när jag var ute ett tag, det är i alla fall hopp om vår. Fåglarna tycks också bry sig mer om ljuset än temperaturen men det går åt massor i makens fågelrestauranger. De måste ju hålla värmen och få ork att sjunga också, de små liven.

Vårmodet blomstrar i butikerna och mannekänguppvisningarna avlöser varandra. Dock infinner sig inte lusten att prova så där överväldigande när vädret inte följer med.

Lust att vara kreativ har jag dock och sitter här och snidar i vax inför en kurs i silvergjutning om ett tag. Det har jag aldrig gjort förut och det ska bli spännande.

Ny påve har valts, ännu en gammal man med "konservativa värderingar".
Det nya är att han kommer från Latinamerika, lär dock vara av italienskt ursprung. Synd, jag hade hoppats på Afrika den här gången. Ur politisk synpunkt hade det varit mera spännande, ur religiös förmodligen egalt. I radion i morse intervjuade man ordföranden för katolsk ungdom i Sverige och hon menade att det var ett bra val men p g a åldern kunde det ju inte bli nåt längre pontifikat den här gången heller. Man kan ju hoppas att den nyss avgångne bildat ett efterföljansvärt prejudikat och att fler påvar pensionerar sig när krafterna tryter. Sen får vi se om det blir några bättre initiativ att rensa upp i korruption och "piddefillering" som en inringare till radion uttryckte det.
Vad mina egna katolska vänner anser vet jag inte ännu.

En rundtur bland mina plantor och sticklingar ger hopp om vår. Det är snart dags att skola om tomaterna och tre lådor med pelargonsticklingar ser ut att bli hyfsade. Jag har inte haft hjärta att nypa bort blommor och knoppar som man "ska"; det får gå som det går!
10 kommentarer:

 1. Här hade ju snön inte smält undan, utom i vissa söderlägen, men vi fick lite påspädning under natten. Och kallt som bara 17, halv sex i morse var det -19,2°, och ska visst bli så även instundande natt. Vi har inte så mycket att säga till om på den fronten - får väl passa på att njuta av solen (som visar hur skitiga fönster vi har) som brassar på för fullt och har fått temperaturen att stiga till nästan nollgradigt.
  Margaretha

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vårsolen är aldrig barmhärtig - är fönstren nyputsade ser man allt man missade, vilket nästan är ännu värre.

   Radera
 2. Vi har försommarvärme (+20 idag) vilket är konstigt eftersom det inte alls "skall" vara så varmt. Nästa vecka lär det slå om med moln, regn och snö. Och en långtidsprognos verkar tro att det skall bli kallare ända till slutet av mars.
  Snidar i vax låter intressant. Har aldrig hört talas om den metoden tidigare.
  Här i USA har det blivit stora nyheter om en fiskmås som verkar ha stulit "showen" när påven valdes.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just nu lovar SMHI 30 cm snö på tisdag! Men de har haft fel förr!

   Radera
 3. Här var det minus 15 grader när jag steg upp lite efter sju idag. Har fått dåliga vanor efter min stockholmsvistelse... Värre var att det var 15.8 grader inomhus. Men jag sitter här vid datorn iklädd termobyxor, dubbla tröjor och farfars skinnväst så det är ingen fara.

  Har just varit ute och lagt ut mer fågelfrö på marken och fågelbordet. Här har ju kommit massor av snö de senaste dagarna så krakarna har väl svårt att hitta mat.

  Våren kommer förr eller senare så det är bara att vänta. Fram på dagen brukar temperaturen stiga till 0 i alla fall.
  Ingrid

  SvaraRadera
  Svar
  1. Maken fågelrestaurang kräver påfyllning ideligen här också. Våren kommer säkert även i år - och det med en jätteknall när den väl kommer.

   Radera
 4. Ni har segt med vintern iår.
  Vi med, det vill sig inte riktigt. Inte för att vi har snö och is, men kallt för årstiden är det och våren ÄR försenad.
  Jag bryr mig inte så mkt om det, för när väl våren kommer här blir det VARMT direkt.
  men temp runt 20 grader i slutet av mars skulle jag gärna ta, och jag hoppas det blir så.
  Förstår ju om du är less.

  Påven, jag kunde inte bry mig mindre. Det lär ju inte bli ngn som helst förändring inom den kyrkan iaf. Skandaler lär avlösa varandra även i framtiden också.
  Suck...

  Önskar dig en fin helg!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Less på vinter var ordet.
   Jag tror nog att det har betydelse vem som är påve - bättre med en svag som inte kan hindra förändring som kommer underifrån! Jag har läst om amerikanska nunnor som har progressiva idéer om kvinnors villkor och vågat gå ut med dem. Visserligen fick de smäll på fingrarna men droppen urholkar stenen.

   Radera
 5. Här är våren också seg tycker jag. Även om vi inte har snö. Men kallt är det. Och inte särskilt vårlikgt. Tyvärr. Vad gäller påven så har jag svårt för det mesta av vad Vatikanen står för. Så näe, jag vet inte. Svart och vit rök. Gubbar i fåniga mössor. Som tycker saker som förstör livet för miljontals personer i världen. Näe, som sagt. Jag har så svårt att förstå att folk i dag kan lyssna så på vad de säger där borta. Ta råd av personer som inte levt ett "normalt" liv.
  Men nu ska jag inte diskutera detta för det är inte så trevligt. JAG blir inte så trevlig. ;-)
  Hoppas ni får en fin helg med snösmältning!!!
  Kram Kram!!

  SvaraRadera
 6. Tyvärr lovas mera snö och kallt som tjyven är det, brrr.
  Nej, det som Vatikanen representerar är INTE kul. Därför hoppas jag på en påve som inte kan hindra framsteg underifrån. Katoliker använder ju faktiskt preventivmedel och genomgår aborter oberoende av vad påven eller prelaterna säger. Religion är opium för folket men lär inte gå att avskaffa. Människor tycks ha behov av att tro på övernaturliga ting. Om inte gudar så sierskor, tankeläsning, astrologi, tomtar och troll eller parapsykologi.

  SvaraRadera