fredag 22 mars 2013

Galleri Fredag: Abstrakt
Ett av mina favoritkonstverk visar hur man kan gå från konkret till abstrakt. Och just abstrakt vill Erica att galleriet ska handla om idag.
Matisse har gjort dessa reliefer varav en svit finns i skulpturträdgården på MoMa i NY och den andra på Tate Modern i London. Det finns en mängd skisser gjorda under en följd av år som visar utvecklingen mot allt mera abstrakt form.
Jag kan, sedan jag först såg dem på "gamla" Tate Gallery, numera Tate Britain, för ca 40 år sedan, fortfarande inte se mig mätt på dem.

Hoppas ni är varmt klädda denna isande kalla fredag, i alla fall här i Norden!

4 kommentarer:

 1. Här äs också sååååå KALLT! Hu!!!!!
  När kommer den - våren? Jag bara undrar.
  Och ja varje gång jag ser dem i MoMas skulpturträdgård tänker jag på dig Monica!
  :-)
  Och jag LOVAR att skriva och visa fler bilder från förra helgens utställning också. Det har bara varit såååå mycket denna veckan att jag inte alls haft tid att gå igenom de bilder jag tog där. :-)
  KRAM!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så som jag tjatar om mina reliefer kan ju min omgivning inte undgå att tänka på mig när de ser dem;) Och njesen tänkte på mig, letade efter dem och hittade dem inte.... Som maken brukar säga när jag letar efter något mitt framför näsan: hade den kunnat hade den bitit dig!

   Radera
 2. Underbara reliefer - har aldrig sett dem tidigare. Men Matisse är en av mina absoluta favoriter, om inte den allra största...
  Bra illustration till dagens tema också.
  Här stiger temperaturen snabbt från att ha visat minus 8 grader i morse när jag steg upp. I bästa fall kanske den kryper över nollan mitt på dagen.
  Ingrid som äntligen börjar känna sig som en människa igen efter veckans pärs.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så skönt att du kryat på dig!
   Då är vi två att ha Matisse högt på listan!
   Idag hoppas jag kunna ta ut tomatplantorna och skola om dem i solskenet utan att de hinner frysa ihjäl. Vill inte stå inne med all jord.

   Radera