fredag 28 augusti 2009

"Nu står jag - snart går jag"Gårdagen blev en verkligt avkopplande tur på Österlen. Mannen och jag for iväg så att vi lagom kunde äta lunch på Brösarps Gästis. Sen gjorde vi en runda och stannade till här och där. Köpte grönsaker och gott bröd på Orelund, tittade på "vackra saker" på KAOS, tankade dryckjom i Musteributiken i Kivik, fikade i hamnen i Simrishamn, fyllde på lagret av rapsoljeprodukter (både för invärtes och utvärtes bruk) på Gunnarshögs Gård och avslutade så med en vedeldad, ekologisk pizza på Friden Vid Vägs Ände. Upplysningsvis åt vi en Nilsson och en Gilstring med Fridens must till. Vädret var helt underbart för att göra utflykt och Skåne är bara såå vackert! Vi satte oss i Kiviks hamn och tänkte filiosofera över havet en stund innan Friden öppnade men blev otroligt störda av ett gäng överförfriskade lyxseglare som skränade, badade demonstrativt näck från båten i hamnen och sen pinkade för öppen ridå. Istället tog vi en promenad i gamla hamnen och på piren hittade vi den rostiga installationen som minner om gamla tider....

Idag har Karl och hans ömma moder N varit här. Vädret har varit klibbigt och tungandat men vi framhärdade med raska promenader, först för att jag skulle dela ut föreningsmeddelanden i brevlådorna i trakten och sen ner på byn i hopp om att den uttröttade Karl skulle somna i sin vagn. Det gjorde han först när mamma N och jag var helt färdiga och inte orkade ett steg till. Vid det laget hade vi nog knatat trekvarts mil......
Karl själv tar numera steg med stöd men har inte släppt taget riktigt än. Och måste han själv förflytta sig från A till B utan välplacerade möbler eller en kasbar stol som "rollator" så är det mätarlarvsmetoden som gäller.

2 kommentarer:

  1. Vad roligt att karl håller på och lär sig gå nu. med tanke på hur snabbt det gick för Ella NÄR HON VÄL ville släppa taget så kommer det nog gå med raketfart så snart han bara VÅGAR!!! :-)
    Kram!

    SvaraRadera
  2. Inga steg utan stöd än, han samlar väl mod. Men väl en ny tand och erfarenhet av att sätta ena handen i en låda och därefter stänga samma låda med den andra handen. Efter denna insättning på "EFA-banken" sover han nu sin skönhetssömn och jag dricker en god kopp kaffe:)
    Kram

    SvaraRadera