söndag 27 februari 2011

Fullt i garderoben?

Svar: Ja.
Allt för fullt. Snart dags med en rensning, jag gör en sån litet då och då, faktiskt. Det finns vänner som gärna vill överta och jag övertar andras avlagda emellanåt. Det blir ju nykommet för oss bägge vilket jag tycker är bra. Men det finns saker jag gärna tjuvhåller på och där delar av lagret är många decennier gammalt, nämligen sjalar och scarves.

Emma i Skottland visar idag en bild på sin käre bananodlare när han uppgivet betraktar hennes i hans tycke alltför stora lager av sjalar. Men ett stort lager av sådana, i jämförelse billiga delar av garderoben, kan kompensera för brister i andra avseenden.

För ett antal år sedan gick jag en utbildning under en vecka med boende på hotell. På dagarna var vi ute i ganska dåligt väder klädda i oömma varma plagg utan all elegans. På kvällarna åt vi middag tillsammans på hotellet eller andra betydligt "bättre" lokaler. Jag hade med mig en liten övernattningsväska och en skrynkelfri kombination av top och ett par byxor - och ett antal scarves och sjalar. Mot slutet av veckan tittar en av de andra kvinnorna på mig med lyfta ögonbryn och anmärker: "Värst vad du har mycket finkläder med dig!" Inte ens hon hade sett att jag hade samma hela tiden, bara olika scarves!

Man vet aldrig när man får användning för en viss sjal i en viss färg.  Så, Emma, håll på lagret!

8 kommentarer:

 1. Scarves blir som smycken till rätt kläder. Det är svårt att skiljas från dem och finns ingen anledning så är det ju enkelt att behålla dem. De tar ju inte särskilt mycket utrymme.
  Ha en fin måndag!

  SvaraRadera
 2. Jag är också sjaloman! Vilket i stort sett beror på att jag har haft tillgång till så många fina och billiga sjalar i både Turkiet och Egypten. Det är urbra att ha och växla med, för som du säger förändrar man hela sin klädsel med en sjal.

  SvaraRadera
 3. Du och Steven Tyler (en av domarna i American Idol och ledsångare i ett välkänt rockband) skulle ha mycket att prata om - han gillar också sjalar. ;) Visst är sjalar fina och bra att kunna variera kläder med. Synd bara att silkessjalar är så dyra. Men det finns självklart många andra typer sjalar.

  SvaraRadera
 4. Håller helt med. Önskar jag hade massa sjalar i garderoben! Men förhoppningsvis har samlingen vuxit vid 60-års ålder. Kram

  SvaraRadera
 5. Karin:
  Det är i alla fall en grej som inte tar så mycket plats!
  Tack, jag hade en fin måndag med hovslagare till hästen och styrketräning på gymet!
  Ha en bra vecka med hopp om vår!

  Marianne:
  Kan tänka mig att du kunnat frossa! Avundsjuk, jag? Jajamen!

  Anne-Marie:
  Sidenscarves av fina märken är förvisso dyra men det finns även gott om billiga. Jag har köpt många i sådana affärer som som säljer för hjälporganisationer och även i Kina, förstås.

  Njese:
  Bra med tips för kommande bemärkelsedagar! Det tar säkert inte 30 år innan du har ett stort lager, misströsta icke.

  SvaraRadera
 6. Tänkte bara tipsa om att du nu har chansen att bli dagensblogg:)
  Klicka här för att anmäla dig:
  http://domkallarmighannes.blogspot.com/2011/03/dagens-blogg.html

  SvaraRadera
 7. svar: Jätte kul att du ville vara med i dagens blogg en vinnare är nu uttagen så går in och kolla om det är du, om det inte är det så passa på att anmäla dig till morgondagens tävling och ha en chans till:)
  kram

  SvaraRadera