fredag 10 maj 2013

Galleri Fredag: När kvällen faller.

Man borde inte sova när natten faller på, skaldar Jeremias i Tröstlösa; Annika i Reston, som styr fredagarna i maj, undrar vad vi gör redan när kvällen faller.
På våra nordliga breddgrader har vi nu årets bästa kvällar, långa och ljusa och förhoppningsvis fortsatt allt ljummare. Ännu har vi några mörka timmar men snart blir det nästan bara skymning innan dagen gryr igen och längre norrut blir det inte mörkt alls.
Jag sitter gärna i uterummet och filosoferar medan det skymmer när vi ätit vår kvällsmat där. Nu har vi flyttat ut alla måltider dit sedan djungeln är utflyttad till altanen och bordet ledigt. Det dröjer till oktober innan vi  gör det omvända. Två sköna vilstolar för lässtunder har hämtats upp från källaren.

I trädgården har vi ett antal små solcellsdrivna lampor som på dagen är rätt anskrämliga men som, när kvällsmörkret tilltagit ger ett magiskt sken, särskilt nu när dagarna är soliga.

Och gullvivorna solar sig litet till.
Hoppas ni alla får lagom med sol den kommande helgen!

12 kommentarer:

 1. Så vackert!
  Väldigt stämningsfullt.
  Kanske det vore något för oss detta med solcellslampor

  Önskar detsamma!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De flesta av våra solcellslampor är billighetsvarianter från typ Biltema och fula som stryk på dagen. Numera finns betydligt snyggare. Vi har några snygga också men de lyser inte upp något intill sig utan bara glimmar för sig själva.

   Radera
 2. Jamen sådana har jag ju liggande i någon mörk vrå dit ingen solstråle når – så dumt. Just den modellen ser ut som en kantig sten och smälter in någorlunda. Tack för påminnelsen, nu ska de fram!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi har några som ser ut som skrovliga isbitar, de är fina att se på men lyser bara för sig själv, inte på det som står intill. Men dekorativa, ja.

   Radera
 3. Ja, ni har årets vackraste tid nu.
  Ljusa kvällar och allt.
  Vi med, men inte lika ljusa som era.
  Jag har också solcellslampor ute, gillar dem!!
  Ha en fin helg!!

  SvaraRadera
 4. Den är fin den melodin! Ha en skön helg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jeremias har många fina texter!

   Radera
 5. Så härligt att kunna sitta ute och äta alla måltiderna redan nu! Stämningsfullt med lite ljus i trädgården även då mörkret fallit.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Inglasat uterum förlänger verkligen säsongen man kan njuta av trädgården. Vi har även glas i halva taket och man kan sitta i en vilstol och betrakta himlen.

   Radera
 6. Jag älskar den här årstiden och är så glad över ljuset! Somnar gott trots att det är så ljust på kvällarna och sover gott hela natten.

  SvaraRadera
 7. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera